Γεννημένοι...τερματοφύλακες! (vids)

Γεννημένοι...τερματοφύλακες! (vids)mkouzoulΣάβ, 02/20/2021 - 12:08

Μπορεί να ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο σε άλλη θέση από αυτή που τελικά έλαμψαν!

Σημασία έχει πως έστω και έτσι, βρήκαν την θέση που τους ταίριαζε και εμείς τους απολαύσαμε. Αν είχαν ακολουθήσει άλλη ποδοσφαιρική πορεία, τα ονόματά τους, ίσως αυτή τη στιγμή να ήταν εντελώς άγνωστα στον κόσμο! 


Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας.

Αν δεν είχε παρακολουθήσει κάποιους αγώνες στην τηλεόραση ενδεχομένως να μην είχε γίνει ο τερματοφύλακας που ξέρουμε αλλά

να είχε γίνει μέσος, ίσως χωρίς την ανάλογη πορεία!

Ας δούμε τέσσερις τερματοφύλακες που δεν ξεκίνησαν σε αυτή τη θέση!

ΤΖΙΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ


Όταν ο Μπουφόν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, δεν είχε σχεδιάσει να γίνει τερματοφύλακας. 
«Ξεκίνησα να παίζω όπως όλα τα παιδιά, όχι τερματοφύλακας. Μου άρεσε να πετυχαίνω γκολ. στο κάτω κάτω, το ποδόσφαιρο είναι τα γκολ. Έπειτα στα 6-7 μου, ξεκίνησα να παίζω ως μέσος, ακόμη και ως λίμπερο. Μου άρεσε περισσότερο για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν πολύ δραστήριο παιδί».
Όλα άλλαξαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 που διεξήχθη στην Ιταλία. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μαγεύτηκε από τις ικανότητες του Καμερουνέζου τερματοφύλακα Τόμας Ενκονό! 


«Ήταν καταπληκτικό να τον βλέπεις. Είχε τόσο πάθος, φορούσε μακρύ παντελόνι και είχα εντυπωσιαστεί. Την επόμενη μέρα αποφάσισα να γίνω τερματοφύλακας».
Ο πατέρας του, γνώρισε πως ο Ενκονό, ήταν ο πρώτος ήρωας του Μπουφόν! Έτσι τον ενθάρρυνε να γίνει τερματοφύλακας .
«Ο πατέρας μου, πρότεινε να ξεκινήσω να παίζω στο τέρμα. Νομίζω μετά από 5-6 μήνες ήμουν αρκετά καλός τερματοφύλακας. Είχα ταλέντο ως τερματοφύλακας. Αυτό προσέλκυσε αρκετά βλέμματα».
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τι έγινε στη συνέχεια! Τίτλοι, ρεκόρ για τον «Τζίτζι» και πολλές ακόμη διακρίσεις! 
Ο Μπουφόν, έδωσε στο πρώτο του παιδί ως μεσαίο όνομα, αυτό του Τόμας Ενκονό. 

 

ΕΝΤΕΡΣΟΝ ΜΟΡΑΕΣ


Ο Ρουντ Γκούλιτ είχε πει κάποτε: «Ένας τερματοφύλακας, είναι τερματοφύλακας, επειδή δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο».
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αλήθεια!

Ο Τζιλμπέρτο Λόπες, ανακάλυψε τον Έντερσον Μοράες, στο Σάο Πάολο. Μάλιστα όταν του πρότεινε να αγωνιστεί ως τερματοφύλακας, είπε: 
«Όχι κόουτς, θέλω να παίζω στη θέση μου ως αριστερό μπακ».
Ήταν απόλυτα λογικό, καθώς ήταν ένα παιδί, 9 χρονών και σε αυτή την ηλικία όλα τα παιδιά θέλουν να παίζουν και να πετυχαίνουν γκολ
Ο Τζιλμπέρτο, είδε πως ο Έντερσον, δεν είχε καλή τεχνική κατάρτιση ή ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. 
Ο Έντερσον τελικά πείστηκε! 
«Όταν ξεκίνησα να παίζω δεν είχα κάποιο είδωλο. Δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα να παίζω και έπειτα μετακόμισα στο τέρμα. Από τη στιγμή που έπαιξα στο τέρμα άρχισα να παρακολουθώ τον Ροτζέριο Σένι". 

 

ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΕ ΧΕΑ

Ο Ντε Χέα ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός παίζοντας μάλιστα Φούτσαλ!
Ο Χοσέ Μαρία Κρουζ, καθηγητής γυμναστικής στο σχολείο του θυμάται: 
"Μέχρι τα 14, ο Ντε Χέα έπαιζε στην επίθεση και μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους μας σκόρερ».
Τα 11 του εκτός από φούτσαλ δοκίμασε να παίξει και ποδόσφαιρο και πολλές φορές αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας, ειδικά γιατί ο πατέρας του αγωνίζονταν σε αυτή τη θέση, στην Χετάφε στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. 
«Μου άρεσε να παίζω ως τερματοφύλακας. Ο πατέρας μου με προπονούσε επειδή ήταν και αυτός. Αλλά μου άρεσε να παίζω και στην επίθεση και να πετυχαίνω γκολ».

 

ΤΙΜΠΟ ΚΟΥΡΤΟΥΑ


Η οικογένεια του Βέλγου λατρεύει το βόλεϊ! Η αδερφή του είναι επαγγελματίας αθλήτρια βόλεϊ! Αλλά η μοίρα του ήταν στο ποδόσφαιρο. 
Ο Κουρτουά δεν ξεκίνησε ως τερματοφύλακας αλλά ως αμυντικός! 
«Μέχρι την ηλικία των δέκα, έπαιζα ως αριστερό μπακ και τα πήγαινα πολύ καλά. Μια μέρα έπρεπε να πάρω μια απόφαση και δεν με πείραζε ν΄αγωνιστώ ως τερματοφύλακας».

Βέβαια με ύψος δύο μέτρα, είτε βολεϊμπολίστας θα γίνονταν ή μπασκετμπολίστας.


«Μέχρι τότε δεν ήμουν τόσο ψηλός. Ψήλωσα απότομα στα 16 μου. Επειδή έπαιζα και βόλεϊ παράλληλα είχα καλά αντανακλαστικά επειδή έπεφτα πολύ καλά. Θεωρώ πως το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα ως τερματοφύλακας, με βοήθησε να είμαι καλός με την μπάλα στα πόδια». Η πορεία του βεβαίως είναι γνωστή!   
 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Juventus - Ποδόσφαιρο Manchester United - Ποδόσφαιρο Manchester City - Ποδόσφαιρο Real Madrid - Ποδόσφαιρο Off Off mkouzoul Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Juventus ΑΓΓΛΙΑ Ξεκίνησαν από άλλη θέση στο ποδόσφαιρο, όμως τελικά καθιερώθηκαν, ξεχώρισαν και έλαμψαν μέσα από αυτή του τερματοφύλακα! Article publish on Σάβ, 02/20/2021 - 12:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα