Φωτιά στο Αλιβέρι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς χάρη στα εναέρια μέσα – Συνέλαβαν 75χρονο που “κάπνιζε” μελίσσια

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας, με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αποτρέψουν τις φλόγες από να πλησιάσουν το χωριό, το οποία ακόμα δεν κινδυνεύει.

Συγκεκριμένα, στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

και υδροφόρες των ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, είπε πως “η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη, ήταν μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά” και τόνισε πως το μέτωπο της φωτιάς απέχει περίπου 2 με 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά.

Σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό η κεφαλή του μετώπου είναι κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι. Ο κύριος Αρτοποιός διευκρίνισε πως δεν κινδύνευσε ούτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ ούτε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής και δεν χρειάστηκε η εκκένωση οικισμού. Αποκάλυψε δε ότι έγινε μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω ενός 75χρονου ο οποίος “κάπνιζε” τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μιλώντας στο Mega διαβεβαίωσε ότι το χωριό Καλέντζι δεν κινδυνεύει από το πύρινο μέτωπο.

“Το βράδυ που ξεκίνησε η φωτιά ήταν κοντά στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί. Τώρα τις πρωινές ώρες έχει φύγει από αυτή την πλευρά κι έχει πάει ανατολικότερα, στο χωριό Καλέντζι. Το χωριό δεν κινδυνεύει απ’ ότι με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, γιατί εκεί βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα”, δήλωσε. “Υπάρχει ακόμα φωτιά και πρέπει να έρθουν τα εναέρια μέσα να ρίξουν σε περιοχές που δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής”, συμπλήρωσε.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και είναι μακριά από τον οικισμό Μηλάκι και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα