Φονικό στη Ν. Ιωνία: Η συμμορία “Lions” και η τεράστια μαύρη Cadillac που πρωταγωνιστεί σε… βίντεο κλιπ

Ο Αρχηγός με την… μαύρη CADILLAC, το ηγετικό στέλεχος των “LIONS”, όπως αποκαλείτο η εγκληματική ομάδα, δεν αποκλείεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις ταυτοποιημένους άνδρες που συμμετείχαν στην συμπλοκή με θύμα έναν 39χρονο υδραυλικό από την Αλβανία, εντός καταστήματος στην Νέα Ιωνία.

Σημειώνεται πως οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ερευνούν ακόμη, αν

το 39χρονο θύμα σχετιζόταν με τους δράστες ή αν τυχαία βρισκόταν στο κατάστημα. Γι αυτό το σκοπό αναζητούν μία γυναίκα που ήταν στο κατάστημα μαζί του, ωστόσο μετά το αιματηρό περιστατικό, τράπηκε σε φυγή, με τους αστυνομικούς να θέλουν την μαρτυρία της, η οποία δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την πρώτη στιγμή που ταυτοποίησαν μέσω της μαύρης CADILLAC και μαρτυριών ότι η συμπλοκή, η οποία κατέληξε στον θάνατο του υδραυλικού, είναι έργο της συγκεκριμένης συμμορίας, έστειλαν σήμα στους μεθοριακούς σταθμούς, προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή μελών της εγκληματικής ομάδας στην Αλβανία, έως ότου τεκμηριώσουν με στοιχεία την εμπλοκή τους προκειμένου να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Η μαύρη CADILLAC που εγκατέλειψαν οι δράστες στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, όπως και η Μερσεντές που βρέθηκε στου Γκύζη, έχουν “πρωταγωνιστήσει” σε αρκετές δημόσιες δραστηριότητες της συμμορίας, όπως και σε… βιντεοκλίπ της εγκληματικής ομάδας στο youtube, αλλά και στις συνοδείες-προσελεύσεις καλλιτεχνών στο κλαμπ-έδρα τους στην οδό Λιοσίων στα Σεπόλια.

Από αυτά τα οχήματα, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι αστυνομικοί απέκτησαν τις ισχυρές ενδείξεις ότι δράστες του θανατηφόρου περιστατικού είναι μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, ενώ από την εξερεύνηση των οχημάτων θα αναδειχθούν αποτυπώματα και DNA, που ταυτοποιούν απολύτως τους δράστες. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν νοικιαστεί από ανύπαρκτες εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων.

Το… 10λεπτο τετ α τετ των δύο ομάδων, μέσα στο κατάστημα, άμεσα κατέληξε σε αντιπαράθεση. Από τους “LIONS” φαίνεται να συμμετείχαν τέσσερα άτομα και από την άλλη ομάδα άλλα τρία. Θέμα συζήτησης που κατέληξε στη συμπλοκή και στα όπλα φαίνεται να ήταν η επικυριαρχία και ηγεμονία στην προστασία οίκων ανοχής και την σωματεμπορία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Από την αστυνομική έρευνα σε νοσοκομεία της Αττικής δεν προέκυψε κάποιος τραυματίας που θα μπορούσε να σχετίζεται με το περιστατικό, ενώ από τις μαρτυρίες φαίνεται ότι οι δύο οπλοφόροι πυροβολούσαν “εκφοβιστικά” και όχι στοχεύοντας τους αντιπάλους, μια μία όμως βολίδα να πλήττει θανατηφόρα τον 39χρονο υδραυλικό. Σημειώνεται ότι οι 9 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, προέρχονται από δύο πιστόλια.

Ένα από τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας φαίνεται να είχε επαφές με άτομα που σχετίζονταν στην ερευνώμενη υπόθεση διαφθοράς την περίοδο 2013-2015, με εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικών της αστυνομίας, αναφορικά με τον έλεγχο οίκων ανοχής και μίνι-καζίνο στην Αττική, που αποκαλύφθηκε μέσα από διαλόγους το 2019.

Τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών, σωματεμπορία και παροχή προστασίας καταστημάτων, κυρίως σε Σεπόλια και Γκάζι, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν επεκταθεί στη Ζάκυνθο. Δύο από τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τον περασμένο χρόνο για trafficking.

Οι κακοποιοί, παρείχαν προστασία και συνοδείες σε δημοφιλείς… τράπερς, και κάποιοι πρωταγωνίστησαν στη συμπλοκή ανάμεσα στις ομάδες δύο τράπερς σε μουσικά βραβεία του περασμένου Ιουνίου.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα