Φεράν Τόρες: Η «ληστεία» της Σίτι κάνει το... μπαμ της (pics+vids)

Φεράν Τόρες: Η «ληστεία» της Σίτι κάνει το... μπαμ της (pics+vids)npiliosΔευ, 11/23/2020 - 13:11

Στις αρχές Αυγούστου, με την αγωνιστική δράση να μπαίνει στο πικ της στην Ευρώπη με τα νοκ άουτ ματς (ελέω κορωνοϊού), μια μεταγραφική κίνηση από τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθε για να δώσει μια... μικρή κανονικότητα σε εκείνες τις ημέρες.

Άλλωστε, ο όγδοος μήνας

του χρόνου είναι γνωστός για τα πάρε-δώσε των ομάδων, με τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο να περιμένουν να ενημερωθούν για το αν ο αγαπημένος τους σύλλογος ενισχύθηκε με κάποιον παίκτη.

Έτσι και εκείνοι των «πολιτών» αδημονούσαν να δουν ποιος θα είναι εκείνος που θα έρθει αντί του Λιρόι Σανέ στα άκρα της επιθετικής γραμμής, ο οποίος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του από τις 3 Ιουλίου για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Όμως ο αντικαταστάτης του αργούσε συνεχώς να ανακοινωθεί και εν τέλει έγινε γνωστός έναν μήνα μετά από την αποχώρηση του 24χρονου.

Ο λόγος φυσικά για τον Φεράν Τόρες.

https://t.co/V42sbsTru5 — Manchester City (@ManCity) August 4, 2020

 

Στην αρχή οι φίλοι της ομάδας ήταν διστακτικοί, καθώς είχαν συνηθίσει σε ποσά και άσους που κόστιζαν τρεις και τέσσερις φορές τα λεφτά του 20χρονου εξτρέμ από τη Βαλένθια.

Ο αγγλικός σύλλογος όπως αποδεικνύεται τελικά προέβη σε κίνηση ματ και εκμεταλλευόμενος τις οικονομικές δυσκολίες των Ισπανών έκανε δικό του τον νεαρό άσο για μόλις 20 εκατομμύρια λίρες!

Κι αν εκείνη την περίοδο ήταν γνωστός στο Νησί μόνο στους μυημένους στη La Liga ή σε εκείνους του Football Manager, πλέον το όνομά του ακούγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Εν αρχή ην το... Champions League

Μπορεί η προσφορά του στην Premier League να μην είναι ως τώρα η προβλεπόμενη, καθώς μετράει μία μόλις ασίστ απέναντι στη Λιντς, όμως οι εμφανίσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχουν δείξει ήδη τον δρόμο και το που μπορεί να φτάσει.

Ο 20χρονος εξτρέμ από τη Βαλένθια, ο οποίος χρησιμοποιείται και στην κορυφή από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει σκοράρει και στις τρεις εμφανίσεις του στο Champions League, με τελευταίο «θύμα» του τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός άσος ήταν εκείνος που είχε βάλει τις βάσεις για την επικράτησή των «πολιτών», έχοντας ανοίξει το σκορ, στο τελικό 3-0 κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Νωρίτερα είχε... πυροβολήσει στην πρεμιέρα κόντρα στην Πόρτο και έπειτα απέναντι στη Μαρσέιγ, όντας εκ των πρωταγωνιστών στο 3Χ3 και το απόλυτο των βαθμών που έχουν στη διοργάνωση οι Άγγλοι.

«Γράφοντας» ιστορία στο 6-0 επί των Γερμανών

Φυσικά, αφορμή να γίνει πρώτο θέμα σε κάθε άκρη της γης ήταν η εμφάνισή του κόντρα στη Γερμανία το βράδυ της Τρίτης (17/11).

Σε αυτό το ματς η Ισπανία διέσυρε με 6-0 την ομάδα του Λεβ, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή να μην είναι άλλος από τον Φεράν Τόρες, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ!

Ας παραθέσουμε κάποια στοιχεία για τα επιτεύγματα του την προηγούμενη εβδομάδα και την ιστορικής σημασίας εμφάνισής του.

Αρχικά, οι αντίπαλοί τους είχαν να δεχτούν τρία γκολ από έναν και μόνο παίκτη από το μακρινό 2001. Ποιο ήταν εκείνο το παιχνίδι;

Φυσικά η «συντριβή» τους στο Μόναχο από την Αγγλία με 5-1, με τον Μάικλ Όουεν να είναι εκείνος που είχε σημειώσει ανάλογο επίτευγμα.

Ferran Torres is the first player to score a hat-trick against Germany in a competitive game since Michael Owen in 2001.

*That* night in Munich. pic.twitter.com/0akNOulrd7 — Squawka Football (@Squawka) November 17, 2020

 

Έπειτα, το πόσο αξιομνημόνευτο είναι το εν λόγω γεγονός καταγράφεται και στο ότι μόνο τρεις φορές έχει συμβεί αντίπαλος των Γερμανών να σκοράρει χατ τρικ σε επίσημο ματς.

Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη και τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ και νυν προπονητή της Πόρτο και αντίπαλο του Τόρες στους ομίλους του Champions Legaue, Σέρχιο Κονσεϊσάο!

#NesteDia, há precisamente 20 anos, Ségio Conceição assinava um "hat-trick" por

Keywords
Τυχαία Θέματα