«Φαντάσματα» και VAR φρέναραν τη Ρόμα, πανηγύρια σε Κάλιαρι και Μπενεβέντο!

Πολλά απρόοπτα σημάδεψαν τα Σαββατιάτικα απογευματινά ματς στην Ιταλική Serie A.
Μεγάλη η γκέλα της Ρόμα αφού για μια ακόμη φορά η Σασουόλο της έκοψε βαθμούς (τρεις ισοπαλίες σε τέσσερις επισκέψεις στο Ολύμπικο, όπου πάντα σκοράρει) ενώ έχασε και η Αταλάντα στο Μπέργκαμο από την Κάλιαρι.
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η ουραγός και καταδικασμένη Μπενεβέντο!

Το ματς στο Ολίμπικο κύλησε όπως το θέλουν τα τελευταία χρόνια η Ρόμα και η Σασουόλο.

Η επιθετική αύρα δεν κούρασε κανέναν στις εξέδρες και στο 31ο λεπτό χαροποίησε τους φιλάθλους των γηπεδούχων με σκόρερ τον Πελεγκρίνι έπειτα από μεταβίβαση του Ντζέκο.
Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο Κώστας Μανωλάς από τον Βραζιλιάνο αμυντικό Χουάν Ζεσούς.
Η Ρόμα έδειχνε πιο επικίνδυνη στην επανάληψη. Σκόραρε χωρίς να μετρήσει το γκολ του Ντζέκο στο 72ο λεπτό αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR όπου φάνηκε πως ο Βόσνιος φορ ήταν σε αντικανονική θέση.
Εκεί όπου δεν «κλείδωσε» το ματς, εμφανίστηκαν ξανά τα… φαντάσματα στο στάδιο της Αιώνιας Πόλης με την Σασσουόλο να έχει βρει το δρόμο προς το γκολ ως φιλοξενούμενη της Ρόμα.
Αυτό έκανε και στο 78’ ο Μισιρόλι αξιοποιώντας ενέργεια του Πελούζο!
Τα ξόρκια που έψαχαν οι «Τζιαλορόσι» ήρθαν από τον Ντζέκο και τον Φλορέντσι στο 84ο λεπτό, όταν ο Βόσνιος πέρασε κόντρα σε κλειστή άμυνα μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά κι ο πλάγιος μέσος πρόλαβε μέσα σε λίγα μέτρα την έξοδο του τερματοφύλακα.
Όμως και πάλι τα πανηγύρια στην εξέδρα πνίγηκαν από την τεχνολογική εξέλιξη της διαιτησίας. Πάλι ο ρέφερι ζήτησε την βοήθεια του Video Assistant Referee και κατόπιν ακύρωσε το γκολ!!
Το 1-1 έμεινε τελικό αποτέλεσμα. Η 3η ισοπαλία σε τέσσερις επισκέψεις της Σασουόλο!
Στο στάδιο Νταλ’ Άρα η Ουντινέζε έπαιξε καλύτερα από την Μπολόνια παρότι βρέθηκε νωρίς στο σκορ με αυτογκόλ του Ντανίλο στο 5ο λεπτό. Ο Ελβετός Βίντμερ ισοφάρισε στο 37’ με κεφαλιά και στο 48ο ο Λαζάνια έκανε το 1-2 έπειτα από ενέργεια του Αργεντίνου Ντε Πολ ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο δίνοντας περισσότερη ζωντάνια στην δημιουργία της ομάδας του Φρίουλι.

Η έκπληξη της ημέρας έγινε στο Μπέργκαμο όπου η Κάλιαρι μπήκε αποφασισμένη να πάρει κάτι κατορθώνοντας να προηγηθεί με τον Παβολέτι στο 6ο λεπτό. Τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και στο 23’ ο Βραζιλιάνος Φαρίας έδωσε την ευκαιρία στον Παντοϊν να πετύχει το 0-2!
Μάλιστα, στο 43’ ο Φαρίας είχε σε αντιπίθεση την ευκαιρία να αποτελειώσει τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης των γηπεδούχων αλλά ο γκολκίπερ Γκολίνι έσωσε την εστία του με σωτήρια επέμβαση.
Η φλύαρη υπεροχή της Αταλάντα είχε αντίκρισμα με ένα γκολ του Αργεντίνου Γκόμες στο 93ο λεπτό οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό 1-2.

Την αξία του γκολ στις καθυστερήσεις απόλαυσε η Σαμπντόρια στην Γένοβα καθώς ο Κουαλιαρέλα σκόραρε στο 92ο λεπτό με πέναλτι και στο 94ο προκειμένου να φτάσει στο 2-0 επί της ΣΠΑΛ.

Η νεοφώτιστη Μπενεβέντο ευτύχησε να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην Serie A λίγο πριν «φύγει» το 2017. Σε ένα ματς όπου η ομάδα του νότου είχε την υπεροχή και κατάφερε να την αξιοποιήσει ο Κόντα έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Στέφανο Σορεντίνο, στο 64ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα :

Αταλάντα – Κάλιαρι : 1-2 (93’ Γκόμες - 6’ Παβολέτι, 26’ Παντοϊν
Μπενεβέντο – Κιέβο : 1-0 (64’ Κόντα)
Μπολόνια – Ουντινέζε : 1-2 (27’ Ντανίλο αυτογκολ - 37’ Βίντμερ, 48’ Λαζάνια)
Ρόμα – Σασουόλο : 1-1 (31’ Πελεγκρίνι – 76’ Μισιρόλι)
Σαμπντόρια – ΣΠΑΛ : 2-0 (92’, 94’ Κουαλιαρέλα)
Τορίνο – Τζένοα : 0-0

Keywords
Τυχαία Θέματα