Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α.: Στις θέσεις 9-16 της κλάσης 6 Χατζηκυριάκος και Μουχθής

Στην κορυφαία διοργάνωση, που γίνεται στο Σέφιλντ της Αγγλίας, ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής είχαν νοκ άουτ παιχνίδια στην κλάση 6 των ορθίων, η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά κρίσιμα ματς στο ενιαίο γκρουπ της κλάσης 2 των γυναικών σε αμαξίδιο και παρά τη συνολικά πολύ καλή προσπάθεια καταγράφηκαν ήττες. Ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής είχαν προκριθεί χτες (05/09) στο ταμπλό των «16» με τη 2η θέση από τους ομίλους τους. Είχαν δύσκολο έργο απέναντι σε πολύ αξιόλογους αθλητές, έχασαν αμφότεροι

και τελικά αρκέστηκαν στις θέσεις 9-16. Η Μπουρνιά είχε αρχίσει νικηφόρα προχτές (04/09) στη (νέα για εκείνη) κλάση 2, ήθελε να δώσει συνέχεια σήμερα και να πλησιάσει ή να «πιάσει» το μετάλλιο, όμως γνώρισε δύο ήττες και η αγωνία παρατείνεται για αύριο Πέμπτη στην τελευταία αγωνιστική. Θυμίζουμε ότι ο Γρηγόρης Χρυσικός στην κλάση 1 των ανδρών και η Ειρήνη Δρακωνάκη στην κλάση 6 των γυναικών είχαν αποκλειστεί από χτες στα γκρουπ.

Ο Χρυσικός είναι ν’ αγωνιστεί και στο διπλό μικτό με την Μπουρνιά, όπως υπάρχει και το δίδυμο Μουχθή/Χατζηλυγερούδη στο διπλό ανδρών.

Στην κλάση 6 των ανδρών ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος μπήκαν αποφασισμένοι στα νοκ άουτ για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Μουχθής (νούμερο 21 στον κόσμο) συνάντησε στη 16άδα τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον (Νο 7), με τον οποίο έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο κοντινό παρελθόν έχοντας μετάλλια σε διεθνή τουρνουά. Ο πρωταθλητής μας προηγήθηκε δύο φορές, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2 σετ και αποκλείστηκε (11-8, 10-12, 11-4, 3-11, 5-11).

Ο Χατζηκυριάκος (Νο 17) αντιμετώπισε στους «16» τον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς, κόντρα στον οποίο είχε σημειώσει νίκη γοήτρου με 3-2 σετ στο Προ-Παραολυμπιακό παγκόσμιο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2021. Αμφίρροπο ήταν και το σημερινό παιχνίδι με τον πρωταθλητή μας να γνωρίζει τον αποκλεισμό με 3-1 σετ (8-11, 7-11, 11-5, 7-11).

Στην κλάση 2 των γυναικών ο ενιαίος όμιλος των πέντε αθλητριών έφτασε απόψε στην 4η και προτελευταία αγωνιστική. Μετά το χτεσινό ρεπό της η Μπουρνιά αναμετρήθηκε το μεσημέρι με την Ιταλίδα Γκιάδα Ρόσι, 1ο φαβορί της κατηγορίας στο Σέφιλντ και νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη Σεπτεμβρίου. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας πίεσε με νέα καλή εμφάνιση, αλλά κάμφθηκε με 3-1 και το 4ο σετ να λήγει στην παράταση (7-11, 5-11, 11-9, 10-12).

Το βράδυ τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σέρβα Άνα Πρβούλοβιτς (Νο 7), η οποία διατηρούσε το αήττητο, όπως η Ρόσι. Η Μπουρνιά έχασε τα δύο πρώτα σετ, όμως δεν υστέρησε κι αυτό φάνηκε στη συνέχεια όταν πήρε με διαφορά το 3ο σετ και προηγήθηκε 8-5 στο 4ο. Αντί ωστόσο να έρθει η ισοφάριση η αριστερόχειρας Πρβούλοβιτς είδε να της βγαίνουν ρίσκο στο κομμάτι της τακτικής και πέτυχε την ανατροπή για το τελικό 3-1 (8-11, 9-11, 11-5, 10-12).

Ύστερα από τη σημερινή εξέλιξη η 17χρονη διεθνής μας ελπίζει πλέον στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και αυτό κρίνεται αύριο! Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς (1 νίκη-2 ήττες) με την τελευταία της αντίπαλο, την Ολλανδέζα Φέμκε Κόμπεν (Νο 9). Ο καθοριστικός μεταξύ τους αγώνας αρχίσει στις 12:45 το τραπέζι 4. Την ίδια ώρα η Πρβούλοβιτς και η Ρόσι κοντράρονται για το χρυσό μετάλλιο έχοντας από 3 νίκες και 6 βαθμούς, ενώ η Γαλλίδα Ισαμπέλ Λαφαγιέ μένει τελευταία με 4 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Η Μπουρνιά βλέπει και στην πράξη την αύξηση της δυσκολίας, από τη στιγμή που πέρασε στην κλάση 2, όμως είναι έτοιμη να κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της νέο μετάλλιο σε κορυφαίο πρωτάθλημα μετά την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2022 (στην κλάση 1 τότε).

Keywords
Τυχαία Θέματα