Έβερτον-Λίβερπουλ 2-0: 14 χρόνια μετά… (highlights)

Η Έβερτον κέρδισε τη Λίβερπουλ ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια και 26 παιχνίδια στην Premier League. Τελευταία φορά που συνέβη, ήταν τον Δεκέμβρη του 2010, που όπως τώρα, έτσι και τότε, τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν με 2-0 της συμπολίτισσας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πίκφορντ που με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Μπράνθγουεϊτ και Κάλβερτ-Λιούιν οι σκόρερ, που χάρισαν μια σημαντική νίκη στους «μπλε», στη «μάχη» που δίνουν για την παραμονή.

Προβάδισμα με Μπράνθγουεϊτ και… «φύλακα-άγγελο»
Πίκφορντ

Γρήγορος ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με την Έβερτον να απειλεί πρώτη. Μόλις στο έκτο λεπτό ο Κάλβερτ-Λιούιν ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Άλισον. Ο Μάντλεϊ καταλόγισε αρχικά πέναλτι, με παρέμβαση του VAR όμως η απόφαση πάρθηκε πίσω για οφσάιντ στον επιθετικό των γηπεδούχων. Η Λίβερπουλ θέλησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Αντιθέτως τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν σε υψηλό τέμπο. Στο 13′ η κεφαλιά του Γκόντρφρεϊ πέρασε λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάλβερτ-Λιούιν, επίσης με το κεφάλι, ανάγκασε τον Άλισον σε μια σπουδαία επέμβαση.

Αποκορύφωμα της πίεσης των γηπεδούχων, το γκολ του Μπράνθγουεϊτ στο 27′. Έπειτα από φάση διαρκείας με καραμπόλες στην περιοχή του Άλισον, ο κεντρικός αμυντικός της Έβερτον εκτέλεσε από πλάγια θέση, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ, αυτή τη φορά η απόφαση ευνόησε την ομάδα του Ντάις και το γκολ μέτρησε κανονικά. «Φύλακας-άγγελος» της Έβερτον στο πρώτο ημίχρονο ο Πίκφορντ, που κράτησε το μηδέν και κράτησε «όρθια» την ομάδα του. Σπουδαίες οι αποκρούσεις που έκανε στο τετ α τετ του Νούνιες στο 35′ και το κοντινό σουτ του Ντίας στο 44′.

Ίδιο έργο στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων λόγω τραυματισμού του Μικολένκο, τη θέση του οποίου πήρε ο Γιάνγκ. Η Λίβερπουλ δραστήρια, έψαξε την ισοφάριση, δεν δημιούργησε όμως κάποια ευκαιρία. Στο 57′ ένα μακρινό σουτ του Μακ Νιλ κατέληξε κόρνερ για τους γηπεδούχους. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα και «σέρβιρε» τον Κάλβερτ-Λιούιν, που με κεφαλιά κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του και, έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ.

Στο 66′ ο Μπράνθγουεϊτ έφτασε μια «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα του, όταν με κοντινή κεφαλιά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ντίας, καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι. Οι «ρεντς» παρά την πίεσή τους και τις προσπάθειες να επιστρέψουν στο ματς, δεν το κατάφεραν και πλέον απομακρύνονται από τη διεκδίκηση του τίτλου. Με 74 βαθμούς παραμένουν στη δεύτερη θέση, στο -3 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η Έβερτον με 33 βαθμούς είναι 16η και αρχίζει να απομακρύνεται από την επικίνδυνη «ζώνη».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ, Γκόντρφρεϊ, Ταρκόφσκι, Μπρανθγουέιτ, Μικολένκο (Γιάνγκ 46′), Χάρισον, Γκάρνερ, Γκέιγ (Ονάνα 75′), Μακ Νιλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (Σερμίτι 90+4′)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Γκόμεζ 84′), Κονατέ (Κουάνσα 64′), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας 84′), Τζόουνς (Έλιοτ 63′), Σομποσλάι (Έντο 63′), Μακ Άλιστερ, Σαλάχ, Ντίας, Νούνιες

Keywords
Τυχαία Θέματα