Εβ. Σάκχοφ «Ο σημαντικότερος αγώνας των τελευταίων ετών»


Μεγάλη συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα της πατρίδας του, έδωσε ο Ουκρανός μέσος του ΠΑΟΚ, Εβγέν Σακχόφ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «zbirna.com» δήλωσε τα παρακάτω, ξεκινώντας από την επικείμενη αναμέτρηση με την Μπενφίκα κι αν το Champions League αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ: «Αδιαμφισβήτητα, νομίζω ότι ο αγώνας με τη Μπενφίκα θα είναι ο σημαντικότερος
των τελευταίων ετών. Αν δείτε την ιστορία του ΠΑΟΚ, ποτέ δεν έχουμε παίξει στους ομίλους της διοργάνωσης. Εφόσον περάσουμε θα κάνω κι εγώ το ντεμπούτο μου στον θεσμό, αφού μέχρι τώρα έχω παίξει μόνο στα προκριματικά» .

- Θα χαρακτήριζες τυχερό τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα;«Στο ποδόσφαιρο, η έννοια της τύχης υπάρχει, αλλά υπό όρους. Αν πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τότε κάναμε κάτι σωστά. Για το εκτός έδρας παιχνίδι, μια ισοπαλία είναι καλή. Γνωρίζαμε ότι δε θα ήταν εύκολο. Η Μπενφίκα είναι επικίνδυνη ομάδα στην επίθεση, αλλά το προπονητικό μας επιτελείο θα αναλύσει τα πάντα και το παιχνίδι της Τούμπας θα είναι πολύ διαφορετικό» .

- Μήπως θα προτιμούσες να είχατε ως αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου;«Ναι , αλλά… όχι πολύ! … Εχω παίξει αρκετές φορές εναντίον της Ντιναμό. Κατά συνέπεια, κατά τη γνώμη μου, οι αγώνες κόντρα σε Βασιλεία, Σπαρτάκ και Μπενφίκα, ήταν και είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες» .

- Πόσο σημαντικό ήταν πως ξεκινήσατε στο πρωτάθλημα με νίκη;«Πάνω απ ‘όλα ήμουν ευχαριστημένος με τη νίκη επί του Αστέρα. Ηταν σημαντικό να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Μπενφίκα με ένα θετικό αποτέλεσμα κι ο προπονητής εκτίμησε την παρουσία μου. Δυστυχώς δεν κατάφερα να σκοράρω. Εκανα μια καλή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας κατάφερε να την αποκρούσει».

- Πως σχολιάζεις τ’ ότι ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που μπήκες στο αρχικό σχήμα;«Μέχρι το περασμένο Σάββατο παίζαμε μόνο για το Champions League, μια φορά την εβδομάδα. Τώρα αρχίζει ένα διαφορετικό πρόγραμμα και ελπίζω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες».

- Ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε όμως κι ο Εβγέν Χατσερίντι, αντικρίζοντας και την κίτρινη κάρτα …«Ο αντίπαλος απλώς σκόνταψε στον Εβγέν και χτύπησε. Δεν υπήρχε κάποιο χτύπημα ή κάτι άλλο μεμπτό, οπότε η κάρτα θα μπορούσε να μην είχε δοθεί. Ο Εβγέν αντέδρασε ήρεμα, αν κι ήταν δυσαρεστημένος. Μην ανησυχείτε … Η συμπεριφορά του είναι μια χαρά. Σ’ ότι αφορά την προσαρμογή του, ακούει όλες τις οδηγίες του προπονητή, όπως κάθε άλλος ποδοσφαιριστής κι ενσωματώνεται σιγά- σιγά στην ομάδα».

- Σε χαροποίησε η είδηση της απόκτησης ενός συμπατριώτη σου;«Φυσικά, ήμουν ευτυχής με την εμφάνιση ενός συμπατριώτη μου στην ομάδα. Ωστόσο βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη για τρίτη χρόνια».

- Θα ανέφερες την πειθαρχία ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας σου;«Ναι, όπως θα έπρεπε να είναι σε κάθε ομάδα».

- Εχετε καθιερώσει κάποιο … τελετουργικό για τους νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα;«Σ’ εμάς την πρώτη μέρα για όλους τους καινούριους, οργανώνεται το λεγόμενο ‘τούνελ της δόξας’. Εκεί μαζευόμαστε όλοι και υποδεχόμαστε με… σφαλιάρες τους νέους μας συμπαίκτες».

- Θυμός ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα όταν πληροφορήθηκες πως δε συμπεριλαμβάνεσαι στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέι Σεφσένκο;«Γιατί πρέπει να θυμώσω; Πρέπει να δουλέψω, να δείξω καλό πρόσωπο για να περιμένω μια κλήση της Εθνικής, την επόμενη φορά. Νομίζω ότι όλο αυτό μου δίνει ακόμα ένα κίνητρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα