ΕuroCup: MVP της σεζόν ο Τι Τζέι Σορτς

O Αμερικανός πόιντ γκαρντ της Παρί έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας του Παρισιού στους τελικούς του Eurocup, μετρώντας 18 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 7,5 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα. Στο σύστημα αξιολόγησης πριν την καταληκτική φάση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο Τι Τζέι Σορτς μετρά 23,4 βαθμούς μέσο όρο.

Ο Τι Τζέι Σορτς συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα του Eurocup για τη σεζόν 2023-24,

μαζί με τους Τρέβιον Ουίλιαμς (Ουλμ), Γκαμπε Ολασένι (Λόντον Λάιος), Αϊζέια Μάικ (Μπουρ αν Μπρες) και Ματ Μόργκαν (Λόντον Λάιονς).

Κι όλα αυτά… στην πρώτη κιόλας σεζόν της καριέρας του στο Eurocup και στη δεύτερη στην ιστορία της Παρί!

Οι 158 ασίστ που έχει μοιράσει αποτελούν την κορυφαία επίδοση στην Ιστορία της διοργάνωσης, ενώ οι 377 πόντοι του σε σύνολο είναι η 6η καλύτερη επίδοση από παίκτη όλα τα χρόνια της διεξαγωγής του Eurocup. Kαι με μέσο όρο πριν τους τελικούς, τους 18 πόντους, είναι πολύ πιθανό να είναι δεύτερος σε μέσο όρο πόντων, όταν θα έχει στεφθεί η κάτοχος του τίτλου για το 2024! Τα 124 εύστοχα δίποντά του είναι η 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Και διεκδικεί ένα ακόμη ρεκόρ… Του λείπου 14 κλεψίματα για να «πιάσει» τον Τζέρι ΜακΚάλαφ της Βαρέζε (2003-04) στην πρώτη θέση των κορυφαίων κλεφτών μίας αγωνιστικής περιόδου. Ο Τι Τζέι Σορτς έχει προβεί σε 41 κλεψίματα, ενώ ο ΜακΚάλαφ είχε κάνει 49 κλεψίματα εκείνη τη χρονιά.

Τέλος, οι 491 βαθμοί σε σύνολο στο σύστημα αξιολόγησης, τους οποίους μετρά αυτή τη στιγμή αποτελούν τη δεύτερη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Πρώτος στην Ιστορία είναι ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς με την TED Άγκυρας (2013-14) με 533 βαθμούς συνολικά; Άραγε θα τον ξεπεράσει, μετά τους τελικούς του EuroCup;

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕuroCup, MVP, Τζέι Σορτς,euroCup, MVP, tzei sorts