Έπαθε και έμαθε η Εθνική

Η Ελλάδα μπορεί να πήρε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι με τη θεωρητικά υποδεέστερη Μεγάλη Βρετανία αλλά κόντρα στο Ισραήλ ήταν καταιγιστική και πήρε άνετη νίκη με σκορ 82-61.

Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αυτή τη φορά ο Έλληνας τεχνικός είχε στη διάθεσή του τον Νικ Καλάθη, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση
αφού πέτυχε έντεκα πόντους ενώ μοίρασε και οκτώ ασίστ ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που προσέφερε θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις με τα καρφώματα που έκανε.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο παίκτης του Ρεθύμνου σταμάτησε στους 13 πόντους πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της Εθνικής.

Για τους Ισραηλινούς, ο Χάουελ Τζούνιορ ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του για να γλυτώσει την ομάδα του από την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 59-47, 82-61

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σφαιρόπουλος): Λαρεντζάκης 4, Αθηναίου 6 (2), Καλάθης 11, Μαργαρίτης 8, Βουγιούκας 2, Σάκοτα 11 (3), Βασιλόπουλος 8, Μαυροειδής 10, Γκίκας, Γιαννόπουλος 13, Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο 9

ΙΣΡΑΗΛ (Όντεντ Κάτας): Χάουελ 13, Σούζμαν 2, Μπλατ 10 (2), Μέκελ 3, Ντόσον 5, Τιμόρ 10 (2), Μπεν Χιμόλ 4, Μένκο 2, Μπλέιζερ, Κοέν 10, Ζάλμανσον 2, Αλτίτ
Keywords
Τυχαία Θέματα