Επαμεινώνδας Κορκονέας: Συνελήφθη σε χωριό της Μεσσηνίας – Δεν προέβαλε αντίσταση

Στη σύλληψη του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε χωριό της Μεσσηνίας, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού, οδήγησε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγήθηκε στις φυλακές της Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο δεν προέβαλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής

του, ενώ φάνηκε να μη γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση.

Ακύρωσε την αναγνώριση ελαφρυντικού ο Άρειος Πάγος

Υπενιυμίζεται πως η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου έκρινε πως κακώς αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αστυνομικό που είχε δολοφονήσει τον ΑΛέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ο Κορκονέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τώρα όμως συνελήφθη εκ νέου.

Η απόφαση της Ολομέλειας, εκδόθηκε μετά την αναίρεση που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης για τον Κορκονέα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας και η οποία έγινε δεκτή. Μετά την τελευταία εξέλιξη η δίκη θα επαναληφθεί από άλλους δικαστές, εκτός εκείνων που δίκασαν την προηγούμενη φορά, με τον καταδικασθέντα να επιστρέφει στη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 13 χρόνια κάθειρξη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, χθες (18.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 15 μηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας .

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα