Εντυπώσεις, μέρα πρώτη

Ο SGA που διέλυσε τους Γάλλους, το ρεκόρ στην Αρένα των Φιλιππινών, κάμποσες εύκολες νίκες και αρκετοί πρωταγωνιστές στην πρώτη μέρα. Να τους δούμε.

Ω, τι κόσμος μπαμπά. Οι Φιλιππινέζοι απέδειξαν την αγάπη τους για το μπάσκετ δημιουργώντας νέο ρεκόρ προσέλευσης στο Φιλιππίνες – Δομηνικανική Δημοκρατία, ακόμα και αν ο Τάουνς είχε την τελευταία λέξη. Ο Κλάρκσον πήρε 24 σουτ, σούταρε 11 βολές, είχε 7 ασίστ και 8 λάθη, χοντρά – χοντρά διαχειρίστηκε καμιά 45αριά κατοχές. Μπλιαχ, με το συμπάθειο.Ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ  (εφεξής SGA) ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο με τους Γάλλους,
όμως στο δεύτερο βρήκε τα σημεία που ήθελε στο mid range και έκανε σκόνη όποιον βρήκε μπροστά του. Ο Μπατούμ κάπως τα κατάφερε, τους Ντε Κολό – Οκόμπο δεν τους έβλεπε καν. Ο Καναδάς έχει τα αμυντικά εργαλεία να σταματήσει οποιονδήποτε με τους Μπρουκς, Ντορτ, Αλεξάντερ-Γουόκερ και τον Ολίνικ σε ρόλο Νρέιμοντ Γκριν, να διευθύνει την ορχήστρα μπροστά και πίσω.Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους Γάλλους από το περσινό Ευρωμπάσκετ, όπου βρέθηκαν σχεδόν λαθρεπιβάτες στον τελικό. Χωρίς κυκλοφορία της μπάλας, υπερβολικά εξαρτημένοι από τον Φουρνιέ και με ελάχιστους δημιουργούς με τη μπάλα. Ο Ντε Κολό εξακολουθεί να είναι κλάση, αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ο Κολέ έπαιξε κάποιες στιγμές με Λεσόρ-Γκομπέρ και Λεσόρ-Φαλ: γιατρέ μου, μήπως είναι 1995;Λιθουανία και Μαυροβούνιο έκαναν τη δουλειά κόντρα σε Αίγυπτο και Μεξικό αντίστοιχα. Ο Βαλαντσιούνας μπήκε σαν… ατάιστος στο παιχνίδι και έβαλε 11 πόντους στο άψε-σβήσε, άλλα έδειξε και όλα τα αμυντικά προβλήματα που θα μεταδώσει στη Λιέτουβα, που σούταρε πολύ άσχημα από μακριά. Ο Γιοκουμπάιτις είναι κλειδί απόντων των Γκριγκόνις, Λεκάβιτσους και δεν δείχνει καλά. Οι Βαλκάνιοι πήραν 27 ξεκούραστους πόντους από τον Βούτσεβιτς και στο τέλος μια διαφορά που δεν άξιζαν (91-71). Δεν έχουν ποιότητα στην περιφέρεια, ο Ντούμπι είναι τρύπα στην άμυνα, αλλά παίζουν γύρω από τον σούπερσταρ. Στον όμιλο/ομίλους που βρέθηκαν, βλέπουν την οκτάδα ως εφικτό στόχο – δεν είναι καθόλου λίγο.Οι Λετονοί έσταξαν 18 τρίποντα και 109 πόντους στο Λίβανο χωρίς Πορζίνγκις και θα καταριούνται την τύχη τους, ειδικά με αυτή την εικόνα της Γαλλίας. Ακόμα κι έτσι, θα είναι επικίνδυνοι, όπως κάθε ομάδα που σουτάρει από 5 θέσεις.Οι Γερμανοί δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, όπως αναμενόταν. Στα πολύ θετικά για αυτούς οι εμφανίσεις του Μο Βάγκνερ, που έλλειψε από το περσινό Ευρωμπάσκετ. Ελάχιστοι έχουν μια τόσο πλήρη και μοντέρνα γραμμή ψηλών.Ένα ημίχρονο άντεξε ο Μάρκανεν και οι Φινλανδοί απέναντι στους σαφώς ποιοτικότερους Αυστραλούς. Η παιχτούρα Γκίντι χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να καταλάβει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει κοντά στο τριπλ-νταμπλ, οι βετεράνοι Μιλς-Ινγκλς είναι σταθερές αξίες, ενώ ο Έξουμ έχει βελτιώσει πολύ το τρίποντο του, πράγμα που ανοίγει διαστάσεις στο παιχνίδι του. Στο φετινό Παγκόσμιο, δεν βλέπω λόγο να μην κυνηγούν την τετράδα.9/60 τρίποντα είχαν μαζί Ιταλία και Ανγκόλα στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Μουντομπάσκετ. Να το βρούμε στη συνέχεια παιδιά, δεν μας φταίνε σε τίποτα τα στεφάνια. Οι Ατζούρι κέρδισαν με 81-67, σαν να λέμε 2-0 στο ποδόσφαιρο. Βάζουμε το πρώτο νωρίς, μας πιέζουν, το δεύτερο στην αντεπίθεση στο 80΄.Άιντε, σιμώνει η ώρα για να δούμε Εθνική. Πάμε!
Keywords
Τυχαία Θέματα