"Ελεύθεροι πολιορκημένοι" της... ελεύθερης αγοράς!

Επιτέλους η ώρα της... ελεύθερης αγοράς για τους "ελεύθερους πολιορκημενους" παράγοντες της Λίγκας έφτασε!

Τα λεφτά του κράτους που ζητά να μείνουν 12 οι ομάδες για να πληρώσει το προϊόν του ποδοσφαίρου φαίνεται να μένουν στα ταμεία του και η ελεύθερη αγορά ανοίγει τα δικά της για να πληρώσει τις 7 ΠΑΕ (Άρης, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Απόλλων, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία) που δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη.

Οι ομάδες αρνούνται να μείνουν 12 σε βάθος τριετιας,
ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μάλλον αποσύρει την πρόταση του και το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη (επίσημα), αλλά και ίσως ο Alpha με τον ANT1 ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη για την διεκδίκηση των εντός έδρας αγώνων των 7 προαναφερομενων ομάδων.

Η εξέλιξη είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Το ποδόσφαιρο αποφάσισε να λειτουργήσει αυτόνομα και όπως του αρμόζει για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια κρατικών και ξένων παρεμβάσεων, κυρίως σε θέματα ΕΠΟ, διαιτησίας και αθλητικης δικαιοσύνης.

Αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση Βασιλειάδη και αφου πριν λίγους μήνες απαλλάχθηκε από το... βαρίδι της κεντρικής διαχείρισης, παίρνει το ρίσκο να βγει στην ελεύθερη αγορά και να αναζητήσει την τύχη του.

Επιτέλους! Μπορεί να καθυστέρησε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Η Λίγκα αρνείται πεισματικά να γίνει ΕΠΟ, λέγοντας "ναι σε όλα" στο κράτος και στη FIFA και προχώρα ανεξάρτητη.

Το Epsilon φέρεται να έχει ήδη καταθέσει πρόταση για αγορά των δικαιωμάτων των 7 ομάδων που αναζητούν τηλεοπτική στέγη. Ο Alpha και ο ANT1 το σκέπτονται.

Μακάρι να προχωρήσουν όλες οι προτάσεις ώστε να φανεί και η πραγματική αξία του προϊόντος.

Να μάθει δηλαδή η κάθε μία ομάδα ξεχωριστά πόσο αξίζει το θέαμα που εμπορεύεται. Έχει κι αυτό τη δική του ξεχωριστη σημασία ως γεγονός.

Σημασία για το ποδόσφαιρο είναι να προχωρά χωρίς δεσμεύσεις. Όχι να το εγκλωβιζει με τα "θέλω" του ο κάθε Κοντονης η Βασιλειαδης.

Το να πάρουν οι ομάδες τα χρήματα του ανταγωνιστή τους (Ιβάν Σαββίδη) και να τον κοιτάζουν στο γήπεδο στα μάτια, είναι προτιμότερο από το να τα πάρουν από το κράτος που θέλει να ξέρει και κυρίως να θέτει όρους για τον τρόπο διάθεσης τους.

Είπαμε η κάθε παρέμβαση έχει και τα όρια της. Και το πρωτάθλημα των επενδυτών έχει θέσει τα δικά του εδώ και χρόνια!
Keywords
Τυχαία Θέματα