Εκόνγκ: “Είμαι μαχητής, θέλω τίτλους με τον ΠΑΟΚ!”

Με φόρα μπήκε ο Γουίλιαμ Τροστ- Εκόνγκ στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ! Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της πρώτης του προπόνησης με τη νέα του ομάδα την Πέμπτη (6/7) στην Ολλανδία, δεν φοβήθηκε να μιλήσει ανοικτά για τον εαυτό του και να “συστηθεί” ως “μαχητής”, “ηγέτης” και “φιλόδοξος για τίτλους” στους φίλους της ομάδας.

Ερωτώμενος για τις πρώτες εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, απάντησε ο νέος κεντρικός αμυντικός των “ασπρόμαυρων”:

“Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και έκανα την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Είδα ποιότητα στην ομάδα και καλή δουλειά από όλους. Έχω δει βίντεο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το πάθος που έχουν. Μίλησα με τον κ. Σαββίδη και τον Ράζβαν Λουτσέσκου και είπα στον ατζέντη μου ότι θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοδοξίες μου ταιριάζουν με αυτές της ομάδας. Θέλω να κερδίσω τίτλους, να αγωνίζομαι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!”

Όσον αφορά το αν μπορεί να αποκτήσει ηγετικά χαρακτηριστικά και στον ΠΑΟΚ απάντησε: “Είμαι 29 χρονών. Έχω αρκετή εμπειρία και θεωρώ ότι είμαι στα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Το να γίνω όμως ηγέτης είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Να βρω τον ρόλο μου σε αυτήν και να είμαι δίπλα στους νέους παίκτες για να τους μάθω πράγματα. Υπάρχουν όμως και πιο έμπειροι από εμένα και εγώ θα μάθω από αυτούς. Θέλω να γίνω από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ! Είμαι μαχητής, ομαδικός παίκτης, δε φοβάμαι να κάνω λάθη. Παλεύω πάντα για τους συμπαίκτες μου”.

Σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας του, είπε: “Έκανα μόλις δύο εβδομάδες διακοπές. Έκανα προπονήσεις και πριν έρθω στην Ολλανδία, ήμουν και στην Εθνική ομάδα. Δεν έχασα τον ρυθμό μου και σήμερα ήταν μία καλή ημέρα, γιατί δουλέψαμε και στο κομμάτι της τακτικής και παίξαμε και ένα έντονο τουρνουά. Σε 20 ημέρες θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω πλήρως. Κάθε ημέρα θα είμαι και πιο κοντά στο να δεθώ με την ομάδα”.

Για αυτούς που συμβουλεύτηκε πριν απαντήσει θετικά στον ΠΑΟΚ, είπε: “Μίλησα με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος μου είπε ότι έζησε 8 υπέροχα χρόνια στον ΠΑΟΚ και να μη το σκέφτομαι καθόλου και να έρθω στην ομάδα. Επίσης μίλησα με τον Άκπομ, αλλά και τον Γκάρι Ροντρίγκες, που μπορεί να είναι στην… λάθος ομάδα, αλλά μου είπε και εκείνος τα καλύτερα. Έτσι μου έγινε ακόμα πιο εύκολο να έρθω”.

Σε ερώτηση για το σχηματισμό της αμυντικής γραμμής, που του αρέσει καλύτερα να αγωνίζεται, τόνισε: “Είτε παίζω με τριάδα στην άμυνα, είτε με τετράδα, έχω εμπειρία για να αντεπεξέλθω. Με την τετράδα, βέβαια, νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και είμαι χαρούμενος που παίζουμε αυτό το σύστημα εδώ”.

Όσο για τους παίκτες που είχε ως πρότυπο απάντησε: “Μεγάλωσα θαυμάζοντας τους Κομπανί, Γουέμπ, Φέρντιναντ. Όμως, εγώ αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!”

Keywords
Τυχαία Θέματα