Είναι πολλά τα λεφτά Οτάνι! Ο Ιάπωνας πήρε το ακριβότερο συμβόλαιο της ιστορίας

Ιστορία «έγραψε» τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) ο Σοχέι Οτάνι, ο οποίος πλέον έχει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού!

Πόσα πήρε ο Ιάπωνας για να μετακομίσει από τους Λος Άντζελες Έιντελς στον έτερο οργανισμό της πόλης, τους Ντότζερς;

Μόνο 700 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια (!), με τον MVP του 2023 να δημοσιοποιεί την απόφαση να αλλάξει ομάδα με ανάρτηση στο Instagram.

Η ανάρτηση:

«Σε

όλους τους οπαδούς και όλους όσους εμπλέκονται στον κόσμο του μπέιζμπολ, ζητώ συγγνώμη που άργησα τόσο πολύ να καταλήξω σε μια απόφαση. Αποφάσισα να επιλέξω τους Ντότζερς ως την επόμενη ομάδα μου.

Πρώτα θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σε όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση Έιντζελς και στους φιλάθλους που με στήριξαν τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν σε κάθε ομάδα που ήταν μέρος αυτής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Ειδικά για τους φιλάθλους των Έιντζελς που με στήριξαν σε όλα τα σκαμπανεβάσματα, η υποστήριξη και η ευθυμία των παιδιών σας σήμαινε τα πάντα για μένα. Τα έξι χρόνια που πέρασα με τους Αγγέλους θα μείνουν χαραγμένα στην καρδιά μου για πάντα.

Και σε όλους τους οπαδούς των Ντότζερς, δεσμεύομαι να κάνω πάντα ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα και να συνεχίζω να δίνω τα πάντα για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μέχρι την τελευταία μέρα της καριέρας μου, θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι προς τα εμπρός όχι μόνο για τους Ντότζερς αλλά και για τον κόσμο του μπέιζμπολ.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορούν να μεταφερθούν γραπτώς, για αυτό θα ήθελα να μιλήσω ξανά σε επόμενη συνέντευξη Τύπου.

Ευχαριστώ πολύ».

View this post on Instagram

A post shared by Shohei Ohtani | 大谷翔平 (@shoheiohtani)

Το ρεκόρ που κατέρριψε

Με αυτή του την απόφαση άφησε πίσω του τον Πάτρικ Μαχόουμς, ο οποίος μέχρι και σήμερα είχε το ακριβότερο συμβόλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όχι μόνο!

Ο Πάτρικ Μαχόουμς με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν

Συγκεκριμένα, ο κουόρτερμπακ των Κάνσας Σίτι Τσιφς είχε πάρει συμβόλαιο μισού δισεκατομμυρίου από τους «κόκκινους», πριν ο Ιάπωνας σταρ του μπέιζμπολ το καταρρίψει για μόνο… 200 εκατομμύρια!

Και όμως αξίζει τα λεφτά του

Με μία πρώτη ματιά το συμβόλαιο που πήρε ο Οτάνι μοιάζει βγαλμένο από κάποιο βιντεοπαιχνίδι και παραπάνω από τα χρήματα που αξίζει.

Και όμως, οι Ντότζερς είχαν λόγο που του το πρόσφεραν και θεωρούν ότι η επένδυσή τους θα αποδώσει καρπούς εντός και εκτός γηπέδου.

Αρχικά ο Ιάπωνας έχει ένα έθνος από πίσω του, το οποίο τον θεωρεί εθνικό ήρωα και… παραπάνω, ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που πήρε πριν από μερικούς μήνες.

Η οικονομική επιρροή που έχει είναι ισοδύναμη με εκείνη των Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο-ΛεΜπρον Τζέιμς στα δύο μεγαλύτερα σπορ και από μόνη της θα έχει άμεσα αποτελέσματα στον οργανισμό.

Φυσικά, η αξία του στο μπέιζμπολ, έχει… διπλή σημασία, μιας και είναι ο μόνος εν δυνάμει αθλητής του που μπορεί να παίξει και… επίθεση και άμυνα!

Όντας μάλιστα ένας από τους καλύτερους πίτσερ του MLB και εκ των κορυφαίων σε χτυπήματα, μέχρι και τον τραυματισμό του την περσινή σεζόν με τους Έιντζελς.

Όμως η επιρροή του ήταν τόσο δυνατή, που δεν του στέρησε το βραβείο του MVP (το δέυτερο της καριέρας του) στην περιφέρειά του.

Είναι πολλά τα λεφτά Οτάνι και (φαίνεται ότι) τα αξίζεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα