Ευκαιρία για εμπειρίες

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη Αβάτου με 2-1 στην Ξάνθη και ολοκλήρωσε με νίκες τις υποχρεώσεις του στον 5ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες της ομάδας νέων, αλλά και στελέχη της πρώτης ομάδας που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Το άλλο ματς του ομίλου θα διεξαχθεί την Πέμπτη, ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Λεβαδειακό.
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με τρεις πόντους στη 2η θέση.

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στο αρχικό σχήμα τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων, τους Βοΐλη, Ξενιτίδη και Μαρτίνη, καθώς και άλλους τέσσερις που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, τους Χουτεσιώτη, Νικολάου, Ανδρούτσο και Βρουσάι.

Σε σύστημα 4-4-2, κάτω από την εστία ήταν Χουτεσιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Μασούρας, Μαρτίνης, στόπερ οι Νικολόυ, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Ανδρούτσος, Ξενιτίδης, εξτρέμ οι Πάρντο, Βρουσάι και επιθετικοί οι Μάνος, Βοΐλης.

Στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ήταν οι Τζολάκης, Φετφατζίδης, Τσιμίκας, Πέιος, Μπουλάρι, Νεοφυτίδης, Μαρίνος, ενώ εκτός 18άδας έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης. Μάλιστα, πριν από τη σέντρα, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας βραβεύτηκε από τη διοίκηση του Αρη Αβάτου.

Να σημειωθεί πως ο Τοροσίδης άρχισε την καριέρα του στον Πετεινό, ομάδα της περιοχής και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ξάνθη πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Βρήκαν γκολ και οι δύο

Το βασικό μέλη των παικτών των δύο ομάδων ήταν να ισορροπήσουν στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Α.Ο. Ξάνθης. Είναι το γήπεδο που χρησιμοποιούσε η Ξάνθη μέχρι να κατασκευαστεί η νέα της έδρας στα «Πηγάδια».

Με τη σέντρα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 6'. Μετά από σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, ο Μάνος έκανε την προβολή και ο Αμουτζάκης με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 11’ οι «Πειραιώτες» άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Βρουσάι.

Στο 23’ δημιούργησαν νέα σημαντική ευκαιρία. Ο Πάρντο έβγαλε κάθετη πάσα προς τον Μάνο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ του Άρη Αβάτου. Όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πειραιά έχασε νέα ευκαιρία με σουτ του Μάνου. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε στη δεξιά του γωνία και παραχώρησε κόρνερ. Στο 30’ ήταν η σειρά του Πάρντο να φθάσει κοντά στο γκολ. Ο Κολομβιανός έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 34’ οι γηπεδούχοι που μετέχουν στη Γ' Εθνική, απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς με σουτ του Σαριγιαννίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση, με τον Χουτεσιώτη να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στο 40’. Αρχικώς, ο Πάρντο σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Άρη Αβάτου να αποκρούει τη μπάλα και να στέλνει στον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίκτυα.

Στο 45’ η ομάδα της Θράκης μείωσε το σκορ με κεφαλιά του Πέτρου Σαριγιαννίδη. Ήταν το πρώτο γκολ για τον Αρη Αβάτου στη φάση των ομίλων του κυπέλλου, το οποίο πανηγύρισαν έντονα οι ποδοσφαιριστές του, το τεχνικό επιτελείο και οι οπαδοί του..

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο δραστήριο Μάνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα από την κλειστή γωνία του Αμουτζάκη,

Χωρίς γκολ

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τους γηπεδούχους με τον Σιχλοιμίρη στο 59’. Ο επιθετικός του Άρη Αβάτου βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη. Αλλά ο γκολκίπερ των «Πειραιωτών» κινήθηκε ταχύτατα και πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στο γκολ στο 79’ με κεφαλιά του Μάνου που έφυγε άουτ και στο 93’ με σουτ του Βρουσάι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ευάγγελος Γρατσάνης. Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Πάρντο (35’), Κούτρας (76’), Δόντσος (78’), Νικολάου (80’).

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Κουτσούμπας, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Μίλερ, Δόντσος, Σιχλοιμίρης (72’ Μελισσόπουλος), Σαριγιαννίδης, Γκέκας, (56’ Κρασώνης), Κοτόπουλος (46’ Ζωσιμίδης).

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Ξενιτίδης (90’ Πέιος), Πάρντο (90’ Μαρίνος), Βρουσάι, Μάνος, Βοΐλης (84’ Νεοφυτίδης).
Keywords
Τυχαία Θέματα