Έχασε αλλά προκρίθηκε η Ιαπωνία! (video)

Οι Ιάπωνες έπαιξαν με τη φωτιά, απογοήτευσαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, τελικώς πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή το Βέλγιο.

Ένα πρώτο ημίχρονο που ήδη ξεχάστηκε…Ο Ιάπωνας εκλέκτορας έκανε 6 αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Σενεγάλη, ενισχύοντας το χώρο του κέντρου, από τη στιγμή που κι η ισοπαλία εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ασιατών για πρόκριση στη φάση των «16». Στον αντίποδα, οι Πολωνοί –που ήθελαν να αποχαιρετήσουν με νίκη ένα κάκιστο για εκείνους τουρνουά- είχαν 4 αλλαγές σε σχέση
με τον αγώνα απέναντι στους Κολομβιανούς, με κυριότερη αυτή στην εστία, αφού ο Φαμπιάνσκι πήρε τη θέση του Σέζνι. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι είχαν ενθαρρυντικό ξεκίνημα στο ματς, αλλά η διάθεσή τους εξανεμίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα οι Ιάπωνες κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, από το 11’ έως το 16’ είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Οκαζάκι, Μούταο και Γκοτούκο Σάκαϊ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο, οι μεν Ιάπωνες είχαν τον έλεγχο αλλά ήταν μετρημένοι, οι δε Πολωνοί δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί. Πάντως, η καλύτερη στιγμή ήρθε από το σύνολο του Ναβάλκα στο 32’, όταν ο Γκροσίτσκι από το ύψος του πέναλτι πήρε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά ο Καβασίμα με απίθανη εκτίναξη απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Τη νίκη οι Πολωνοί, την πρόκριση οι ΙάπωνεςΣχεδόν με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιάπωνας προπονητής έκανε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Οκαζάκι τραυματίστηκε και πήρε τη θέση του ο Οσάκο. Οι Ιάπωνες περισσότερο ενδιαφέρθηκαν να διαχειριστούν την αναμέτρηση, παρά να επιτεθούν για να ψάξουν το γκολ που θα τους διασφάλιζε, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να τους πληγώσουν με μια στατική φάση. Στο 59’ ο Κουρζάβα εκτέλεση το φάουλ, ο Μπεντνάρεκ κινήθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της ασιατικής άμυνας για να σκοράρει με κοντινή προβολή. Όλοι περίμεναν την ιαπωνική αντεπίθεση, ωστόσο αυτή δεν ήρθε ποτέ! Οι Ασιάτες ήταν απογοητευτικοί στο επιθετικό κομμάτι και μέχρι να σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής από τη Ζιμπάμπουε, οι ευκαιρίες ήρθαν από την πλευρά των Πολωνών, οι οποίοι είχαν χώρους στο ανοικτό γήπεδο. Οι Ζιελίνσκι και Λεβαντόβσκι δεν τελείωσαν τις φάσεις που τους έφτιαξε ο κορυφαίος του γηπέδου, Γκροσίτσκι, παρόλα αυτά οι Πολωνοί αποχαιρέτησαν το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη…Αξίζει να σημειωθεί, πως στο τελευταίο 15λεπτο, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε τη διάθεση να επιτεθεί, με αποτέλεσμα να ακούγονται έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Διαιτητής: Τζάνι Σικάζουε
Κίτρινες κάρτες: Μακίνο (66’)
Ιαπωνία: Καβασίμα - Γ. Σάκαϊ, Ναγκατόμο, Χ. Σάκαϊ, Γιοσίντα, Μακίνο – Μούτο (82’ Χασέμπε), Γιαγκαμούτσι, Σιμπασάκι, Ουσάμι (65’ Ινούι) – Οκαζάκι (47’ Οσάκο)
Πολωνία: Φαμπιάνσκι - Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ – Κουρζάβα (80’ Πέτσκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέτζερτσικ – Ζιελίνσκι (79’ Τεόντορτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα