Δώδεκα νεκροί στο Μπρονξ από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης την Πέμπτη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί κι άλλο.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει και ένα μικρό παιδάκι, ηλικίας περίπου ενός έτους.

Λίγη ώρα αφού δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού δικτύου μετέδωσε πως ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς, ο εκπρόσωπός του αντέδρασε μέσω Twitter:
«Θα υπάρξουν κι άλλοι. Φρικτό», έγραψε ο Έρικ Φίλιπς και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο δήμαρχος βρίσκονταν καθ' οδόν προς τον τόπο της τραγωδίας.

Δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WABC, που ανήκει στο δίκτυο του ABC, μετέδωσε πως η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στον τρίτο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε μέσω Twitter ότι της αναφέρθηκαν 15 σοβαροί τραυματισμοί πολιτών και ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τίφανι Φίλιπς, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά ο αριθμός τους δεν ήταν ακόμη γνωστός.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία εικονίζει δύο οχήματά της με τις σκάλες τους ανοιγμένες προς τους ψηλότερους ορόφους ενός τούβλινου κτιρίου υπό το φως προβολέων.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα