Δημοσκόπηση Marc: 8 στα 10 νοικοκυριά δυσκολεύονται – Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λογαριασμούς ρεύματος και νοίκια

Μεγάλος προβληματισμός για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις επικρατεί στους πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, το δεύτερο μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα το 39,6%, λέει πως αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 37,9% λέει πως δυσκολεύεται αλλά θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες, το 15,5% πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, ενώ ένα 6,9% πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες όφειλες των νοικοκυριών ή τις οφειλές σε διακανονισμό, το 25,7% έχει για λογαριασμούς ρεύματος, το 21,2% υποχρεώσεις

σε τράπεζες και το 29,5% για ενοίκια.

Οι πολίτες στο δεύτερο μέρος της έρευνας ρωτήθηκαν και το ποιες χώρες συμπαθούν περισσότερο. Θετικά συναισθήματα έχουν οι πολίτες και για τη Γαλλία σε ποσοστό 71,9% και για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 51,9%, ενώ τα αρνητικά συναισθήματα υπερτερούν για τις ΗΠΑ με 50,9% και για τη Γερμανία με 59,5%.

Παράλληλα, το 64,7% έχει θετικά αισθήματα για την Ουκρανία έναντι μόλις 27,8% που βλέπει θετικά τη Ρωσία.

Στο πολιτικό σκέλος, για το αν είναι υπέρ ή κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου, οι ψηφοφόροι απάντησαν: 44,2% υπέρ, 45% κατά και 10,8% ΔΑ.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, στην κατεύθυνση της πιο εύκολης επίτευξης της αυτοδυναμίας.

Πιο συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής σε ποσοστό 64,8% και αυτοί του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 51,2%. Αντίθετα κατά της αλλαγής της απλής αναλογικής τάσσονται οι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κατά 70,3%, του ΣΥΡΙΖΑ κατά 64,8% ενώ όσοι ψήφισαν άλλο κόμματα με ποσοστό 55,1%.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα