Δίδυμο κορυφής! (video)

Με πρωταγωνιστές τους Λιβάια και Αραούχο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-1 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ένωση που να δέχτηκε στην ισοφάριση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Γαρουφαλιά αλλά δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και έφτασε στη νίκη, η οποία την έφερε στους 37 βαθμούς περνώντας έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση καθώς ένα παιχνίδι
περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα σύστημα 3-4-1-2 με τον Τσιντώτα κάτω απ' τα δοκάρια, τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλο στην άμυνα, στο κέντρο οι Μοράν - Κονέ, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Λόπες, μπροστά τους ο Μασούντ και επιθετικό δίδυμο οι Αραούχο - Λιβάια.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Γιάννης Πετράκης με τον Γιαννίκογλου κάτω απ' τα γκολπόστ, τους τους Μιχαήλ, Σκόνδρα και Τζημόπουλο στην άμυνα, στο κέντρο οι Γαρουφαλιάς - Γιάκος, δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μπουκουβάλας, μπροστά τους ο Βιντάλ και επιθετικό δίδυμο οι Κόντε - Μπέτρα.

Λύση από Λιβάια

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό της και να φτάσει σε ένα γρήγορο τέρμα που θα της «έλυνε» τα πόδια. Η πρώτη τελική ωστόσο ανήκε στους φιλοξενούμενους και προήλθε από τα πόδια του Κόντε, στο τρίτο μόλις λεπτό.

Η Ένωση, δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ευτύχισε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, στην πρώτη της ουσιαστικά απειλητική στιγμή στο ματς. Ο Μοράν έδωσε στον Λιβάια, ο οποίος έφτασε ανενόχλητος έξω από την περιοχή, επεχείρησε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννίκογλου.

Στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν για δεύτερη φορά αλλά το σουτ του Λόπες κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ και στο επόμενο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και πήγε σε ένα κοντρόλ παιχνίδι, έχοντας κλείσει τους χώρους της με αποτέλεσμα η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων να έρθει στο 40ο λεπτό με τον Κόντε να σουτάρει από τον άξονα αλλά τον Τσιντώτα να μπλοκάρει και με το 1-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Λιβάια – Αραούχο = επιτυχία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους αφού ένα λεπτό μετά την έναρξη ο Γαρουφαλιάς πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με δυνατό σουτ στην κίνηση έπειτα από απομάκρυνση του Λαμπρόπουλου.

Αυτό το γκολ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ωστόσο να μην αποσυντονίζεται και να πιέζει ψηλά προκειμένου να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Η χαρά του ΠΑΣ δεν κράτησε για πολύ αφού στο 53ο λεπτό οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Ο Λιβάια έκανε την κάθετη στον Αραούχο και ο επιθετικός της Ένωσης δεν λάθεψε στο τετ α τετ, «γράφοντας» το 2-1 για την ΑΕΚ.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 61ο λεπτό η ομάδα των Ιωαννίνων έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σκόνδρας και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του συλλόγου του για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι.

Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης ο Ουφάνο πέρασε στο παιχνίδι τους Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο για δώσει μεσοεπιθετική «φρεσκάδα» στην Ένωση και να μπορέσει αυτή να «κλειδώσει» τη νίκη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης ήξερε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει με αποτέλεσμα να ρίξει στη «μάχη» τους Μανθάτη και Σολτάνι για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να μη φύγει με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη αφού στο 89ο λεπτό ο Αραούχο πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση για το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες (67' Χριστοδουλόπουλος), Κονέ, Μοράν, Γκάλο, Αραούχο, Λιβάια (90' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ (63' Μπακασέτας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71' Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπετρά (71' Σολτάνι), Βιντάλ, Γαρουφαλιάς, Κόντε

Δείτε κάθε γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή του, μόνο στο match center Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα