Δίχως περιθώριο επιλογής

Έχει γίνει αρκετή κουβέντα τελευταία σχετικά με το αν μπορεί η ΑΕΚ να αντέξει σε τρεις διοργανώσεις και μάλιστα με διαδοχικά (κρίσιμα) παιχνίδια σχεδόν κάθε τρεις μέρες. Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στη Λάρισα με τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα, πολλοί αναρωτήθηκαν αν ο Ισπανός έπρεπε να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα είτε τους προημιτελικούς κυπέλλου, είτε τα παιχνίδια στη φάση των "32" του Europa League.


Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν να συμβεί σε μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ. Πόσο μάλλον τώρα που αντίπαλος στα προημιτελικά είναι ο Ολυμπιακός. Η Ένωση δεν έχει το περιθώριο της επιλογής κι αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο. Σίγουρα η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού παιζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά στα δύσκολα και στα κρίσιμα παιχνίδια περιμένεις απ' τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να κάνουν τη διαφορά. Συγχρόνως βέβαια περιμένεις απ' τους υπεύθυνους και μια ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ, προκειμένου να αυξηθούν οι λύσεις στα χέρια του προπονητή.

Στον κάμπο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, αν και ο συγκεκριμένος αγωνιστικός χώρος μόνο για ποδόσφαιρο δεν ήταν. Όπως και να 'χει, ακόμα και σε τέτοιο τερέν ο Δικέφαλος οφείλει να βρίσκει τον τρόπο για να παίρνει αποτέλεσμα, αν θέλει να διεκδικήσει τον βασικό στόχο ως το τέλος.

Το παιχνίδι στο Φάληρο πάντως δεν θα έχει την παραμικρή σχέση, τόσο ως προς τον τρόπο στησίματος του αντιπάλου μέσα στο γήπεδο, όσο και ως προς την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου. Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι φέτος στα ντέρμπι έχει αποδείξει πως ξέρει τον τρόπο για να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του στη διπλή αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους". Σε συνδυασμό με το ότι πέρυσι, για την ίδια διοργάνωση, η Ένωση έφυγε με διπλό απ' την έδρα του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Χιμένεθ πιστεύουν ότι κρατούν ακόμα την κατάσταση στα χέρια τους. Μένει να φανεί αν όντως μπορούν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα, στον πιο δύσκολο και γεμάτο μήνα της φετινής σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα