Δεν την “πάτησε” μόνο ο Πογκμπά με τις ουσίες!

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν συνδεθεί με απαγορευμένες ουσίες έχοντας δεχθεί είτε μεγάλη είτε μικρή ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ώρεςο Πολ Πογκμπά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από το ποδόσφαιρο, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Αύγουστο, στην ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη. Παρότι το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους είχε διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2026, απο ότι φαίνεται θα τερματιστεί. Αυτό που

θα φανεί, είναι εάν θα μειωθεί η ποινή σε 2ο βαθμό, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος να ασκήσει έφεση.

Δεν είναι μόνο ο Πογκμπά θύμα…των ουσιών

Ένα απο τα μεγαλύτερα πρόσωπα του ποδοσφαίρου που το όνομα του έχει συνδεθεί με ουσίες είναι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιρστής βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης το 1991 και τιμωρήθηκε με 15μηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα. Μετά από περίπου δύο χρόνια όταν πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και αποβλήθηκε αφού βρέθηκε θετικός στο αναβολικό εφεδρίνη.

Άλλος ένας ποδοσφαιρστής που δεν γλίτωσε απο το “τριπάκι” των ουσιών είναι ο  Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός προπονητής της Σίτι όταν ακόμα έπαιζε στη Μπρέσια βρέθηκε θετικός στην ουσία νανδρολόνη. Ο ίδιος πιάστηκε δύο φόρες στο anti- doping και τελικά τιμωρήθηκε με 4μηνο αποκλεισμό. Ωστόσο αθωώθηκε απο τις κατηγορίιες και μάλιστα δεν παραδέχτηκε ποτέ την ανάμιξη του με τις ουσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“πάτησε”, Πογκμπά,“patise”, pogkba