Δεν σηκώνει κεφάλι η Σεντ Ετιέν... (video)

Μολονότι προηγήθηκε δύο φορές της Στρασμπούρ, η ευρισκόμενη σε κρίση Σεντ Ετιέν ισοφαρίστηκε από τους Αλσατούς, έμεινε στο 2-2 και εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη από τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Ζοφρουά Γκισάρ ήταν "παγωμένο", δεν είχε τη γνωστή θερμή ατμόσφαιρά του, καθώς η Σεντ Ετιέν επέστρεφε στο σπίτι της 3 εβδομάδες μετά την εντός έδρας συντριβή με 5-0 από τη Λιόν και το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο. Ειδικά από τη στιγμή που οι Πράσινοι είχαν μόνο μία νίκη στα οκτώ προηγούμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Για πρώτη φορά στον πάγκο, δίπλα
στον Ζουλιέν Σαμπλέ, βρέθηκε ο πολύπειρος Ζον Λουί Γκασέ, τον οποίο επιστράτευσε η διοίκηση της Σεντέ για να βοηθήσει με την εμπειρία του τον 37χρονο rookie Γάλλο προπονητή.

Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή την κατοχή, ωστόσο η ανάπτυξη από τα άκρα με τον Μπάμπα και τον Μονέ-Πακέ δεν ήταν αποτελεσματική κι οι σέντρες με στόχο τον Σέντερλουντ δεν έβρισκαν στόχο. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, στο 16' αφού ο Μπάμπα πάτησε περιοχή, η σέντρα του βγήκε στο Λιενάρ κι η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Καμαρά.

Οι Αλσατοί ήταν πολύ απειλητικοί στις αντεπιθέσεις κι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μαρτέν στο 17', τον Λιενάρ στο 26' και τον Τεριέ στο 39'. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι Στεφανουά βρήκαν γκολ χάρη στην κίνηση που έκανε ο Ερνάνρι από τον άξονα με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί περίφημα και να νικάει με εξαιρετικό πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής τον Καμαρά στο 41'.

Ωστόσο δεν το χάρηκαν και πολύ, αφού στο 44' η άμυνα των γηπεδούχων δεν απομάκρυνε, οι Αλσατοί είχαν πολλούς παίκτες στη μεγάλη περιοχή κι ο Αολού με bicycle kick ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ρυθμό του πρώτου, με την Σεντέ να έχει κατοχή και τη Στρασμπούρ να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου. Στη πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους η ομάδα του Σαμπλέ ανέκτησε το προβάδισμα, στο 57' ο Μπάμπα είδε την κίνηση του Μονέ-Πακέ, ο οποίος απέφυγε τον Καμαρά και σε κενή εστία πέτυχε το πρώτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Και πάλι όμως η αντίδραση της Στρασμπούρ ήταν άμεση, στο 62΄στάθηκε άτυχη αφού μετά το φάουλ του Λιενάρ και την κόντρα στο τείχος, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρουφιέ. Όμως από το κόρνερ, ο διαιτητής πολύ σωστά υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Πογκμπά επί του Κονέ, με τον Μαρτέν να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-2, αφού μέχρι το τέλος του ματς, δεν υπήρξε σοβαρή απειλή είτε από τη μία είτε από την άλλη ομάδα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Σεντ Ετιέν πήγε στους 19 βαθμούς, εκεί όπου βρίσκεται η Καέν, η δε Στρασμπούρ ανέβηκε στους 14, με συγκατοίκους την Ονζέ και τη Νις.

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ - Πιερ-Γκραμπριέλ (80' Γιάνκο), Τεοφίλ-Κατρίν, Περέν, Πογκμπά - Ντιουσέ, Παζό (86' Μάιγκα), Ερνάνι - Μπάμπα, Μονέ-Πακέ, Σέντερλουντ (72' Ντιονί)

Στρασμπούρ: Καμαρά - Λαλά, Σαλμιέ, Κονέ, Σεκά - Αολού, Γκριμ (64' Μπαοκέν), Λιενάρ - Μαρτέν (88' Νογκεϊρά), Τεριέ, Ντα Κόστα (83' Μπλαγιάκ)

STAT ATTACK

Η Στρασμπούρ έχει δεχθεί τα 19 από τα 26 γκολ της στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της, δεν υπάρχει ανάλογη επίδοση από άλλη ομάδα στη φετινή Ligue 1.

Για έκτο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις, η Σεντ Ετιέν απέχει από την επιτυχία.
Keywords
Τυχαία Θέματα