Δεν φοβίζει η Λουκέρνη τον Ολυμπιακό!

Ένα τεραστίων διαστάσεων εντυπωσιακό λιοντάρι σκαλισμένο σε βράχο που δημιουργήθηκε για τους Ελβετούς που συμμετείχαν και έπεσαν ηρωικά κατά την διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης το 1789, είναι το σήμα κατατεθέν της Λουκέρνης, πόλης της κεντρικής Ελβετίας. Ποδοσφαιρικά δεν δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον θεωρητικά, γιατί η ανωτερότητα του Ολυμπιακού πρέπει να αποδειχτεί στο γήπεδο.


Μία ομάδα λοιπόν χωρίς ιδιαίτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Η ελβετική Λουκέρνη είναι ένας βατός αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες στο παρελθόν, τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελβετίας, του μοναδικού στην ιστορία της, το 1989, υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού, Φρίντελ Ράους.Έχει παίξει επίσης σε 6 τελικούς Κυπέλλου Ελβετίας, κατακτώντας 2 φορές το τρόπαιο, το 1960 και το 1992.
Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συμμετάσχει για 14η φορά και η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, την περίοδο 2010-11 και 2016-17.

Την περυσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση με 54 βαθμούς, 15 λιγότερους από την 2η Βασιλεία και 30 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ηττήθηκε εντός έδρας από την Ξαμάξ με 2-0.

Τεχνικός της Λουκέρνης είναι ο Ρενέ Βάιλερ, που ανέλαβε την ομάδα φέτος τον Ιούνιο. Προηγούμενη ομάδα του 44χρονου τεχνικού ήταν η Άντερλεχτ, την οποία ανέλαβε τον Ιούλιο του 2016, για να απολυθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά την ήττα της βελγικής ομάδας με 3-0 από την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έδρα της είναι το Στάδιο "Σουισποραρένα", ένα γήπεδο που άνοιξε τις πύλες του το 2011, κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ και έχει χωρητικότητα 16.800 θεατές.

Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο Αυστραλοκροάτης επιθετικός, Τόμι Τζούριτς, αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί, Στέφαν Κνέζεβιτς και Μάρβιν Σουλς.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μίρκο Σάλβι, Λοίκ Γιακότ, Ντέιβιντ Ζίμπουνγκ.

Αμυντικοί: Στέφαν Κνέζεβιτς, Μάρβιν Σουλς, Γιανίκ Σμιντ, Λάζα Σίκοβιτς, Λούκας, Σίλβαν Σίντλερ, Κλαούντιο Λούστενμπέργκερ, Σίμον Γκρέθεθρ, Κρίστιαν Σβέγκλερ.

Μέσοι: Ίντριζ Βόκα, Ντρεν Φέκα, Φίλιπ Ούγκρινιτς, Όλιβιερ Κουστόντιο, Βαλεριέν Γκβίλια, Στέφαν Γουλφ, Κρίστιαν Σνέουλι, Πασκάλ Σουρπφ, Φραντσίσκο Ροντρίγκες, Ρούμπεν Βάργκας

Επιθετικοί: Τόμι Τζούριτς, Σκέλκιμ Ντεμασάι.
Keywords
Τυχαία Θέματα