Δεν χρειάζονται δάκρυα γι' αυτή την ομάδα!

Δύσκολα θα βρει κάποιος μια πειστική εξήγηση για το limit down του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη και το εντυπωσιακό limit up των Πράσινων στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Μια ομάδα νωθρή, με πολλά λάθη στο αμυντικό κομμάτι, σχεδόν ακίνδυνη στην επίθεση και κάπως ...χαμένη στο γήπεδο, "μεταμορφώθηκε" στο δεύτερο μέρος σε ...δράκο και έβγαζε φωτιές.

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός
του πρώτου ημιχρόνου, δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη μαχητική Ξάνθη. Μπήκε ...χαλαρά στο γήπεδο και δεν φάνηκε κατάλληλα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είχε διαβάσει πολύ καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι ...ανορθογραφίες των πρώτων 45 λεπτών, διορθώθηκαν από τον Γιώργο Δώνη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού με την αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2 και τις κινήσεις που έκανε από τον πάγκο, άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα της ομάδας του.

Οι Πράσινοι έκαναν εντυπωσιακό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και ...στρίμωξαν στα σχοινιά την αντίπαλη ομάδα. Με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και γρήγορο ρυθμό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέτρεψαν το σκορ, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τη νίκη και στο φινάλε έχασαν το "τρίποντο" μέσα από τα χέρια τους. Κυρίως λόγω της αφέλειας που είχε το Τριφύλλι, όπως ανέφερε και ο Δώνης στη συνέντευξη τύπου.

Αυτή η ομάδα "πλήρωσε" στο τέλος την απειρία της και την έλλειψη ποδοσφαιρικής "πονηριάς". Δεν διαχειρίστηκε σωστά τα ...χασομέρια του αγώνα και το ...πλήρωσε. Με δύο χαμένους και σημαντικούς βαθμούς.

Οι παίκτες του Δώνη αδίκησαν τους εαυτούς τους και τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο με την λανθασμένη τους αντίδραση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν ...νερό, όμως και αυτό το παιχνίδι ήταν ακόμη ένα σκληρό μάθημα γι' αυτή την ομάδα. Γιατί οι Πράσινοι βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία μάθησης.

Με εξαίρεση τον σταθερότατο Διούδη και τον ορεξάτο Ινσούα, ουδείς ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός θύμιζε ...Παναθηναϊκό μονάχα στις φανέλες και η εμφάνιση των παικτών του Τριφυλλιού ήταν απογοητευτική για 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος υπήρξε μια διαφορετική και πιο ελκυστική εικόνα από τους Πράσινους. Με μπροστάρηδες τους Μπουζούκη, Δώνη και Κάτσε, οι παίκτες του Τριφυλλιού έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, έβγαλαν φάσεις και αν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να περάσουν μια ...άνετη βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Μακέντα έχασε το ...άχαστο, ο Κάτσε στάθηκε άτυχος με το δοκάρι να σταματά τον "κεραυνό" του, ο Ζίφκοβιτς ήταν σε καλή κατάσταση και έβγαλε ...στοπ στις προσπάθειες των Πράσινων και στο τέλος ήρθε - όπως ήρθε - το πέναλτι και η ισοφάριση.

Χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί στην προσπάθεια για την εξασφάλιση μιας ευρωπαϊκής θέσης, όμως η εμφάνιση του δεύτερου μέρους μπορεί να γίνει οδηγός για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού. Όπως αντι - παράδειγμα για τα επόμενα ματς πρέπει να γίνει η αποκρουστική εικόνα του Τριφυλλιού στο πρώτο μέρος.
Keywords
Τυχαία Θέματα