Χωρίς ισοπαλία στην έδρα της... ισοπαλίας

Συγκυριακά ή όχι, ο ΑΟΞ ετοιμάζεται για την έδρα από την οποία λίγες φορές έφυγε με διαφορετικό αποτέλεσμα εκτός της ισοπαλίας, μη έχοντας καμία ισοπαλία την τρέχουσα σεζόν στα εκτός έδρας παιχνίδια του! Μάλιστα, είναι η μοναδική ομάδα ως τώρα αυτήν την περίοδο που δεν γνωρίζει το «Χ» μακριά από το σπίτι της κι αυτό κάνει τη συγκυρία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Στα δέκα παιχνίδια, λοιπόν, που έχουν γίνει στους Ζωσιμάδες σε επίπεδο Α’ κατηγορίας μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθης, οι δύο ομάδες έχουν αναδειχθεί ισόπαλες επτά φορές. Από αυτές, τις τέσσερις το σκορ ήταν 1-1, άλλες δύο φορές δεν
υπήρξε σκορ (0-0) και μόλις μία φορά οι αντίπαλοι... ξέφυγαν, με το παιχνίδι να τελειώνει 2-2 (στις 14/9/2014).

Ακόμη και στις νίκες των γηπεδούχων, όμως, το σκορ ήταν κλειστό. Δύο φορές νίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μία με σκορ 2-1 και μία με σκορ 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που πήραν «καθαρή» νίκη στη μία φορά που επικράτησαν, 0-2 (στις 20/11/11).

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι δίνει μεγάλες μάχες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ακριβώς για τέτοια μάχη ετοιμάζει την ομάδα του ο Μίλαν Ράσταβατς (το Σάββατο, 25/11), με τον Σέρβο τεχνικό του ΑΟΞ να «δείχνει» σήμερα (22/11) σε βίντεο τον ερχόμενο αντίπαλο στους πάικτες του πριν την προπόνηση και να τους επισημαίνει τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Ξάνθη γνωρίζουν ότι και ο ΠΑΣ πολλές φορές αρέσκεται να δίνει χώρο στον αντίπαλο, χτυπώντας αυτός στις αντεπιθέσεις, τρόπος παιχνιδιού που είναι... σήμα κατατεθέν των Θρακιωτών μακριά από τα Πηγάδια. Έτσι, άλλωστε προέκυψαν και οι τρεις νίκες αυτή τη σεζόν, με τον Πλατανιά (0-2), τον ΑΟΚ (0-2) και τον Παναιτωλικό (1-3). Σε αυτό, λοιπόν, εστίασε ο Ράσταβατς στη σημερινή ομιλία του προς τους παίκτες, τονίζοντας ότι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τη γρήγορη επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΣ, όταν βρει ανοικτούς χώρους.

Το θέμα για τον τεχνικό του ΑΟΞ είναι ότι η ομάδα του έχει μείνει με λίγες λύσεις στη δική της μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς Μπρίτο και Τριάδης είναι εκτός μάχης, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα, οπότε το βάρος πέφτει στους εναπομείναντες βασικούς μεσοεπιθετικούς (Ρότσε και Κίκε). Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, με τη χρησιμοποίηση κάποιου νεαρού από τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης στην Ξάνθη δεν ακολούθησε ο τραυματίας Καμαρά, ο οποίος έκανε ατομικό, ενώ για το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Μπαξεβανίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα