Μπόουλινγκ: Η ελληνική τετράδα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα

Τα trials πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία από την Παρασκευή (11/03) έως την Κυριακή (13/03) στο “Strike Bowling” στο Χαϊδάρι, στον ίδιο χώρο όπου θα φιλοξενηθεί και το MBC 2022 (1-8 Μαΐου).

Στην κατηγορία των ανδρών ο Λευτέρης Μοντσενίγος της ΑΕΚ κατέκτησε την 1η θέση με 4.173 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 226,00, ενώ ο Ορέστης Σταματίου του ΑΣΜ Δάφνης πήρε τη 2η προνομιούχο θέση με 4.006 κορύνες / 217,56 μ.ό..

Στις γυναίκες, τα δύο εισιτήρια

κέρδισαν η Χριστίνα Καππάτου με 3.629 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 194,94 και η Μαίρη Αθυμαρίτου με 3.599 κορύνες και μέσο όρο 194,11, αμφότερες αθλήτριες του Strikers BC.

Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι τέλους και από σπουδαίες επιδόσεις, καθώς σημειώθηκαν δύο «300άρια» στους άνδρες, από τον Δημήτρη Λυκιαρδόπουλο του ΑΣΜ Δάφνης στην προκριματική φάση το απόγευμα του Σαββάτου (12/03) και από τον Λευτέρη Μοντσενίγο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της 2ης φάσης το πρωί της Κυριακής (13/03).

Για όλα τα μέλη της Μεσογειακής μας ομάδας, η συμμετοχή στην προσεχή διοργάνωση στο Χαϊδάρι θα αποτελέσει το ντεμπούτο τους στον θεσμό.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επιλογής, οι τέσσερις νικητές δήλωσαν:

Λευτέρης Μοντσενίγος:«Είναι μία μεγάλη τιμή, γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία να φοράς το εθνόσημο, σε οποιοδήποτε τουρνουά. Πίσω από αυτό το αποτέλεσμα κρύβεται σκληρή δουλειά. Πλέον θα περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες».

Ορέστης Σταματίου:«Η χαρά μου είναι τεράστια, δεν περιγράφεται με λόγια… Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω μία θέση για το MBC 2022, αλλά γνώριζα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες που θα έπρεπε να ξεπεράσω. Αυτό που κατάφερα δεν ήταν, λοιπόν, κάτι αναμενόμενο για μένα».

Χριστίνα Καππάτου:«Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ και το κυνηγούσα εδώ και καιρό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μία διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου».

Μαίρη Αθυμαρίτου:«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε trials. Αυτή η πρόκριση αποτελούσε όνειρο ζωής για μένα. Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια που θα μπορέσω να εκπροσωπήσω το εθνόσημο για πρώτη φορά. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο γίνεται στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα».

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στα trials και καλή επιτυχία στην τετράδα που θα μας εκπροσωπήσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα