Μπενφίκα-Μπριζ 5-1: Πάρτι πρόκρισης στο “Ντα Λουζ” (vids)

Είναι γεγονός πως η νίκη των αετών της Λισαβόνας στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπριζ στο Βέλγιο με 2-0 δεν είχε αφήσει πολλές ελπίδες στην ομάδα του Σκοτ Πάρκερ. Όσες όμως κι αν ήταν αυτές φρόντισε να τις εξαλείψει απόψε με συνοπτικές διαδικασίες η ποδοσφαιρική παρέα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πανηγυρίζοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Οι διαθέσεις των ποδοσφαιριστών του Ρότζερ Σμιντ ήταν…. “άγριες” και φρόντισαν να το δείξουν εξ αρχής καθώς – μόλις – στο 2′ ο Ζοάο Μάριο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ

με τακουνάκι μεν αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Γκονζάλο Ράμος ήταν εκτεθειμένος.

Ωστόσο το…. μήνυμα είχε σταλεί. Οι δύο εκλάμψεις των Βέλγων που θέλησαν να δείξουν απειλητικοί αποδείχθηκαν πυροτεχνήματα κι οι γηπεδούχοι με την εκπληκτική στήριξη των φίλων τους ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν και πάλι ο Ζοάο Μάριο που απείλησε στο 20′ με τον Μέιερ να του λέει “όχι” διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας.

Η πολιορκία των Πορτογάλων κράτησε – σχεδόν – μισή ώρα αλλά τα πρώτα αποτελέσματα της κυριαρχίας ήρθαν στο 38′ με τον Ράφα Σίλβα να τροφοδοτείται στην περιοχή του Μινιολέ από τον Ράμος, εκείνος “χόρεψε” την αντίπαλη άμυνα και μ’ εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το σύνθημα για το… πάρτι πρόκρισης.

Στις καθυστερήσεις, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο δημιουργός έγινε εκτελεστής και το 2-0 σήμανε την αρχή του τέλους για την Μπριζ.

Με την απογοήτευση εμφανέστατη στις τάξεις των Βέλγων, την αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης σε όλες τις γραμμές η έναρξη του δεύτερου μέρους θύμισε σε όλους τον …. επίλογο του πρώτου. Ο Γκονσάλο Ράμος είχε πάρει “μπροστά” και τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να τον σταματήσει. Στο 57′ ο Γκριμάλδο του πέρασε την μπάλα, εκείνος εκτέλεσε τον Μινιολέ και το 3-0 ήταν γεγονός.

Τα καλύτερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμη. Στο 70′ ένα αψυχολόγητο μαρκάρισμα του Σιλά στον Ζιλμπέρτο στα όρια της πλαϊνής γραμμής της περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στον Ζοάο Μάριο να γράψει ιστορία. Καθώς ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ευστόχησε κάνοντας το 4-0 κι έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που σκόραρε σε πέντε διαδοχικά ματς μετά τον θρυλικό Εουσέμπιο!

Τον επίλογο του επιθετικού κρεσέντο των Λουζιτανών έγραψε ο Νέρες στο 77′ και παρότι αρχικά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, ο έλεγχος του VAR τον δικαίωσε κάνοντας το 5-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μέιερ με ένα υπέροχο γκολ, με άπιαστο σουτ εντός περιοχής για το 5-1.

Οι συνθέσεις

Μπενφίκα (Ρ. Σμιντ)(4-3-3): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Οταμέντι (74′ Μοράτο), Αντόνιο Σίλβα (88′ Βερίσιμο), Μπα (63΄ Ζιλμπέρτο), Τσικίνιο (63′ Νέρες), Φλορεντίνο, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

Μπριζ (Σκ. Πάρκερ)(3-5-2): Μινιολέ, Μάτα (62′ Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βανάκεν (74′ Ριτς), Σόουα (74′ Νουσά), Μέιερ), Λανγκ (46′ Ονιντιέκα), Γιάρεμτσουκ (Γιούτκλα)

Keywords
Τυχαία Θέματα