Μπαρτσελόνα: Το «αγκάθι» του Τσάβι (video)

Αν και αυτό που τον ώθησε στην πρόωρη αποχώρηση του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι οι επιδόσεις της ομάδας εντός των ισπανικών συνόρων, το «αγκάθι» της προπονητικής καριέρας του Τσάβι αποτελεί η Ευρώπη.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει καθίσει στην άκρη του πάγκο των «μπλαουγκράνα» σε 22 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάλιστα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα μετρά οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και επτά ήττες. Η επίδοσή αυτή μεταφράζεται στο φτωχό

36,3% του ποσοστού επιτυχίας. 

Θυμίζουμε ότι ο Τσάβι γνώρισε δύο αποκλεισμούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος τη σεζόν 2021-22, στην οποία η ισπανική ομάδα τερμάτισε πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και την Μπενφίκα, ενώ ο δεύτερος αφορά την προηγούμενη χρονιά.

Οι Πρωταθλητές Ισπανίας βρέθηκαν πίσω από τους Βαυαρούς και την Ίντερ. Παράλληλα, μετρά ακόμη δύο αποκλεισμούς, στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, από τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει τη Νάπολι (21/02, 22:00, MC Novasports.gr) στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια άφησε εκτός συνέχειας τους Ιταλούς, αλλά για «32» του Γιουρόπα Λιγκ, στην μεγαλύτερη προπονητική επιτυχία του Τσάβι εκτός Ιβηρικής χερσονήσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα