Μπακασέτας: «Το ότι είμαστε αγαπημένοι το μυστικό της επιτυχίας» (video)

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στους Γιώργο Λιώρη και Μανώλη Βογιατζάκη για το κλίμα στην ΑΕΚ, την αγωνιστική του βελτίωση και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Έλληνας άσος έλαβε τα βραβεία της προγούμενης αγωνιστικής από τον νονό του και φίλο της ΑΕΚ σε μία έκπληξη γι' αυτόν και στην συνέχεια κατέθεσε τις σκέψεις του για την πορεία της Ένωσης. Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι έλαβε τα βραβεία της αγωνιστικής από τον νονό του: «Ήταν έκπληξη, δεν είχα ενημερωθεί
και δεν το περίμενα. Είναι κάτι περίεργο αυτό που ζούμε, τα σπίτια μας στο χωριό ήταν δίπλα - δίπλα . Είναι σαν όνειρο αυτή η στιγμή».

Για το αν περίμενε έτσι το ντεμπούτο του στο 2018: «Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, ήταν ιδανικό. Έγιναν όλα καταπληκτικά, το σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε και μείναμε κοντά στον στόχο. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό για να διεκδικήσουμε τον στόχο μας όλη τη χρονιά».

Για το αν αυξάνονται οι απαιτήσεις γι' αυτόν μετά την τελευταία εμφάνιση: «Δεν περίμενα δύο βραβεία, πάντα έχω υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος».

Για το πόσες φορές...κατάβρεξε τον νονό του στην βάπτιση μια και ξέρει να κλωτσάει καλά: «Απ' ότι ξέρω ήμουν ήσυχος, δεν έκλαψα πολύ. Μετά βέβαια ήμουν συνέχεια με μία μπάλα».

Για τα στοιχεία που διαρκώς προσθέτει στο παιχνίδι του: «Καθημερινά στις προπονήσεις πρέπει να δίνεις το 100%. Αυτές τις θέσεις στα άκρα δεν τις ήξερα πολύ καλά, δεν έπαιζα στην αρχή τόσο στα πλάγια. Μέσα σε έναν χρόνο όμως γίνεσαι καλύτερος και με την βοήθεια του προπονητή, που μου εξηγούσε πώς να παίζω σε αυτή την θέση. Η καθημερινότητα σε βελτιώνει, αγωνιστικά και ψυχολογικά, το πώς δουλεύεις με τον εαυτό σου ώστε να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του παιχνίδι και να αντεπεξέρχεσαι σε κάθε δυσκολία».

Για τις πολλές μεσοεπιθετικές λύσεις της ΑΕΚ: «Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει μπροστά να μπορείς με μία ενέργεια να πάρεις ένα παιχνίδι που έχει κολλήσει και η ΑΕΚ έχει τέτοιους παίκτες. Είναι όμως πολύ άδικο να μιλήσουμε μόνο για τους επιθετικούς. Όλοι οι παίκτες έχουν συμβάλλει και ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας και η αμυντική λειτουργία. Η ΑΕΚ είναι πληρης, όποιος και να λείψει υπάρχει ο αντικαταστάτης».

Για το δέσιμο στα αποδυτήρια: «Η οικογένεια φαίνεται στα δύσκολα αποτελέσματα. Εμείς είχαμε δύσκολα, όμως δεν χάλασε κάτι όπως με Απόλλωνα και στην τρίπολη. Δεν αλλοιώθηΚε η εικόνα μας, ήμασταν όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοια αποδυτήρια, να είναι όλοι αγαπημένοι, να νοιάζεται ό ένας για τον άλλον. Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας».

Για το ότι η ΑΕΚ είναι μέσα σε όλους τους στόχους της: «Δεν μας αγχώνει, μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση γιατί δείχνουμε ότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με όλες τις ομάδες. Μας γεμίζει αισιοδοξία και ξέρουμε ότι όταν είμαστε 100% σε ένα παιχνίδι είναι δύσκολο για μία ομάδα να μας αντιμετωπίσει».

Για το αν προτιμά να παίζει με δίδυμο Λιβάια - Λάζαρου ή Μασούντ - Αραούχο: «Με όλους τους παίκτες έχουμε καταπληκτική συνεργασία. Με τον Μασούντ είναι η αλήθεια δεν έχω παίξει ακόμα. Ίσως κάποιος που γνωρίζω περισσότερο από πέρσι είναι ο Αραούχο. Έχω παίξει με τον Λιβάια, ο Λάζαρος είναι πιο πολύ στα πλάγια, όμως με όλους συνεργάζομαι καλά».

Για το που οφείλεται η άνοδός του στα τελευταία παιχνίδια: «Η δουλειά έχει παίξει μεγάλο ρόλο, τόσο με τον προπονητή όσο και ατομικά. Τα τελευταία 4 χρόνια δουλεύω πολύ σκληρά και αυτό με έχει βοηθήσει. Πέρσι είχα δύσκολη χρονιά, ήμουν αρκετά έξω με τραυματισμό. Φέτος είχα ένα συνεχόμενο ρυθμό και αυτό μου δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση. Μετά από κάθε παιχνίδι βλέπω ποια λάθη έκανα για να μην τα επαναλαμβάνω και να παρουσιάζομαι καλύτερος».

Για το αν όταν βρίσκεται έξω από την περιοχή σκέφτεται πρώτα την πάσα ή το σουτ: «Έχω εμπιστοσύνη στα πόδια μου και το πρώτο που σκέφτομαι είναι να σουτάρω γιατί έχω εμπιστοσύνη στα πόδια μου, εκτός αν υπάρχει εύκολη πάσα. Άλλες φορές όμως έχω εύκολη πάσα αλλά έχω σκεφτεί μόνο το σουτ γιατί έχω εμπιστοσύνη στα πόδια μου. Προσωπικά για μένα είναι η ίδια χαρά το γκολ ή η ασίστ, γιατί και αυτή είναι έτοιμο γκολ».

Για το ματς με τον ΠΑΣ και την απόδοση της ΑΕΚ εντός έδρας: «Και εντός και εκτός έχουμε κάνει επαγγελματικές νίκες αλλά και νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο. Εντός έδρας είμαστε πολύ δυνατοί και από το πρώτο λεπτό προσπαθούμε για γκολ και έχουμε πολλές ευκαιρίες. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και με μία αξιόλογη ομάδα όπως ο ΠΑΣ. Είναι πολλά χρόνια οι ίδιοι παίκτες, έχουν χημεία και έχουν ταιριάξει. Δεν υπάρχει όμως άλλο αποτέλεσμα για μας. Από το πρώτο λεπτό θα ψάχνουμε το γκολ για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα