Μπάγερν: Ποιος είναι ο Τελ;

Από τα προάστια του Παρισιού, έπαιξε ως νεαρός για τους τοπικούς συλλόγους Villiers Le Bel, Paris FC, ASJ Aubervilliers και Montrouge FC, καθώς και περνούσε χρόνο στη διάσημη ακαδημία Clairefontaine. Στη συνέχεια ακολούθησε μια μετακίνηση δυτικά στη Βρετάνη και σε ηλικία 15 ετών υπέγραψε στη Ρεν το 2020. Ο ευέλικτος δεξιοπόδαρος παίκτης ήταν σέντερ μπακ όταν συμφωνήθηκε η αλλαγή, αλλά είχε αρχίσει να μετακομίζει πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τη στιγμή έφτασε στο νέο του κλαμπ.

Η πρόοδός του από εκεί ήταν ραγδαία. Τον Αύγουστο

του 2021, ο Τελ έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ για τη Ρεν όταν μπήκε στο παιχνίδι για τα τελευταία πέντε λεπτά της ισοπαλίας 1-1 με τη Μπρεστ. Ήταν μόλις 16 ετών, τριών μηνών και 19 ημερών όταν έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο και συνολικά εμφανίστηκε 10 φορές από τον πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις την περίοδο 2021/22.

Ο Τελ έχει ήδη υψηλές επιδόσεις και σε διεθνές επίπεδο. Έχει παίξει για την ομάδα της Γαλλίας U21, αλλά το καλοκαίρι του 2022 οδήγησε τη Γαλλία U17 στη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ισραήλ. Ο παίκτης πλέον της Μπάγερν με τρία γκολ και μια ασίστ στη φάση των ομίλων πριν σκοράρει στις νίκες επί της Γερμανίας και της Πορτογαλίας. Σήκωσε το τρόπαιο ως αρχηγός μετά από μια επιτυχία 2-1 εναντίον της Ολλανδίας στον τελικό την 1η Ιουνίου.

Στις 31 Αυγούστου 2022, ο Τελ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μπάγερν όταν – σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών – σκόραρε στον θρίαμβο της ομάδας του με 5-0 στο DFB Cup εναντίον της Βικτόρια Κολωνίας, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ της ομάδας, Τζαμάλ Μουσιάλα (17 ετών, 205 ημέρες). Ακολούθησε αυτό κάνοντας το πλήρες ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα εναντίον της Στουτγκάρδης στις 10 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την περίσταση με το παρθενικό του γκολ στην πρώτη κατηγορία. Ο Γάλλος ξεκίνησε το 2023/24 με πέντε γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια της σεζόν και ο απολογισμός του στην Μπουντεσλίγκα είναι πλέον εννέα σε 42 συμμετοχές. Πέτυχε επίσης τα πρώτα του γκολ στο UEFA Champions League εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Κοπεγχάγης.

Με τα εννέα γκολ που έχει επιδείξει για 42 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, με συνολικό χρόνο 876 λεπτών, ο Τελ μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα καλύτερα λεπτά ανά γκολ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (97,3). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Πάκο Αλκάθερ (75,2), Έρλινγκ Χάαλαντ (88,9), Τζοέλ Ποχιανπάλο (89,6) και Λεβαντόφσκι (99,6).

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛ

Ο συμπαίκτης της Μπάγερν Τόμας Μίλερ είπε: “Είναι μόλις 18 ετών και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτή τη στιγμή. Είναι πάντα θετικός, έχει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη του και έχει υπέροχο φινίρισμα στις προπονήσεις και στους αγώνες.”

Ο προπονητής της Μπάγερν Τόμας Τούχελ “Είναι ένα σημαντικό θεμέλιο για το μέλλον αυτής της ομάδας. Μαζί του έχουμε ήδη την επόμενη γενιά της Μπάγερν στην ομάδα μας. Έφτασε στο Μόναχο ως νεαρός παίκτης και, σε ηλικία 18 ετών, έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη σημαντική εμπειρία»

Keywords
Τυχαία Θέματα