Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1: Σα να μην πέρασε μια… μέρα (highlights)

Σαν ταξίδι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον περασμένο Νοέμβριο όταν οι δυο τους, στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια εξέλιξη στο σκορ, είχαν αναδειχθεί – και πάλι – ισόπαλοι, έμοιαζε η σημερινή αναμέτρηση του Ατρομήτου και του Πανσερραϊκού για την 3η Αγωνιστική των Play Outs της Stoiximan Super League.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς τους Τσιντώτα, Καμαρά, Κεσχρίντα, Κουντέ, Γιιουμπιτάνα και Ντε Μποκο Σάσα Ίλιτς αναγκάστηκε να… ανακατέψει λίγο την… «τράπουλα»

πηγαίνοντας σε «φρεσκάρισμα» όλων των γραμμών του με στόχο να παρουσιάσει ένα ευέλικτο και συμπαγές σύνολο, ικανό να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο αλλά και να δημιουργήσει κόντρα σε «κλειστές» άμυνες.

Με απόντες τους Θυμιάνη, Γκοτζαμανίδη και Ντάνκερλουϊ ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να πάει σε μια άκρως επιθετική 11άδα βάζοντας ταυτόχρονα στο αρχικό σχήμα τους Μπετανκόρ – Άλεξιτς σε 4-4-1-1 για πρώτη φορά, ενώ το δικό του ενδιαφέρον έχει και το – όχι και τόσο συχνά συνυπάρχον – δίδυμο στη μεσαία γραμμή των Μορέιρα – Ουεντραόγκο.

Ο Άλεξιτς έκανε τη διαφορά…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, να πιέσουν ψηλά αποτρέποντας τον αντίπαλό τους από το να βρει ρυθμό, όμως ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να απειλήσει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον διαιτητή να σταματάει την πρώτη απόπειρα με τον Άλεξιτς δίνοντας επιθετικό φάουλ.

Στο 4’ ο Κουέν έκλεψε την μπάλα και κατέγραψε την πρώτη επιθετική δραστηριότητα στον αγώνα με σουτ εκτός περιοχής που πέρασε εκτός.

Στο 12’ ο Ντιρκς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απομάκρυνση με κεφαλιά των αμυντικών της ομάδας των Σερρών αλλά στο σουτ – από πλεονεκτική θέση – που επιχείρησε πρόλαβε να βάλει την κόντρα ο Ουεντραόγκο.

Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός στην πρώτη τελική των δύο ομάδων σε εστία, άνοιξε το σκορ στο 18’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα από πλάγια θέση, σημάδεψε και βρήκε τον ολομόναχο Άλεξιτς στο δεύτερο δοκάρι που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ απειλώντας εκ νέου με τον Μπετανκόρ στο 23’ αλλά το σουτ που έπιασε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μαρκετζιάνι.

Εξέλιξη που σόκαρε τους γηπεδούχους, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στο παιχνίδι τους, αποτυγχάνοντας στα επόμενα λεπτά να βρουν τρόπους επιτυχημένης ανάπτυξης, κάνοντας αρκετά λάθη και μένοντας ουσιαστικά χωρίς υποψία ευκαιρίας στην αντίπαλη περιοχή μέχρι το 30’ κι ένα αναιμικό σουτ του Ρομπάιγ, ο οποίος στο επόμενο λεπτό σπατάλησε μια αντεπίθεση κάνοντας αντίστοιχο, παράλληλο γύρισμα που έκοψε ο Μπέργκστρομ.

Το γκολ των Σερραίων άλλαξε πλήρως τα δεδομένα στην αναμέτρηση, όχι μόνον σ’ επίπεδο αποτελέσματος αλλά και σ’ αυτό της ψυχολογίας, όπως επίσης και της εικόνας του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν και την κατοχή της μπάλας με τα ποσοστά να αλλάζουν στο 43% – 57%.

Η πρώτη καλή αντίδραση για την ομάδα του Σάσα Ίλιτς από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ ήρθε στο 35’ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Κιβρακίδη που πέρασε άουτ. Την ίδια στιγμή όμως, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο συγκεντρωμένοι, πιο ώριμοι και πιο επικίνδυνοι όταν έβγαιναν απέναντι σε μη οργανωμένη άμυνα, κάτι που επιβεβαίωσε και το γκολ του Ουάρντα στο 37’ ασχέτως κι αν – ορθά – ακυρώθηκε καθώς ο Αιγύπτιος βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάποια περαιτέρω καλή στιγμή, με τις άμυνες και των δύο ομάδων να έχουν τον πρώτο λόγο.

Η αντίδραση του Ατρόμητου

Βάσει της εικόνας που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος η ανάγκη αλλαγών στην ανάπαυλα έμοιαζε επιβεβλημένη για τον Σάσα Ίλιτς. Όπερ κι εγένετο καθώς με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασαν στον αγώνα οι Βαλένσια, Γκονζάλες, Βρακάς αντί των Φρίντγιονσον, Έρλινγκμαρκ και Ντιρκς αντίστοιχα.

Μια κίνηση που έδωσε άμεσα κάτι στους Περιστεριώτες κι αυτό δεν ήταν άλλο από την καλύτερη επιθετικά στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο με το σουτ του Ρομπάιγ να σταματά στην οριζόντια δοκό της εστίας του Χοβάν στο 46’.

Γρήγορη ήταν η απάντηση του Πανσερραϊκού σε φάση αντεπίθεσης καθώς τέσσερα λεπτά ο Μπετανκόρ πήρε τη μπάλα γύρισε όμορφα στον επερχόμενο Δεληγιαννίδη που έπιασε το σουτ χωρίς πίεση αλλά δεν ήταν τέτοιο για να ανησυχήσει τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Τα μέτρα που έδειχναν να παίρνουν γοργά οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, χάρη στην ορμή που έδωσε το δίδυμο των μέσων Γκονζάλες – Βρακάς με τον Βαλένσια να έχει περάσει δεξιά, δεν έδωσαν κάτι περισσότερο στην ομάδα του Σάσα Ίλιτς την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους έδειξαν πως παραμένουν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους απειλώντας δις με σουτ του Δεληγιαννίδη και αντίστοιχο του Ουάρντα εντός περιοχής.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κ. Ίλιτς πέρασε στο ματς και τον Τζοβάρα αντί του Ρομπάιγ, περνώντας τον Βρακά αριστερά για να φέρει και τον Βαλένσια πιο κοντά στον Βέργο αλλάζοντας τον σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Δύο λεπτά μετά σε ωραίο γέμισμα από δεξιά ο Βέργος πήρε μεν την κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η «απάντηση» του Πάμπλο Γκαρσία στις κινήσεις του Σέρβου τεχνικού ήρθε στο 65’ αποσύροντας τους Τομάς – Μπετανκόρ για να περάσει τους Χατζηστραβό -Γούλερι αντίστοιχα σε μια προσπάθεια να μπορέσει η ομάδα του να μπορέσει να μετριάσει την επιθετικότητα του Ατρομήτου, κρατώντας και κυκλοφορώντας την μπάλα.

Με συχνές διακοπές στο ματς, αρκετά φάουλ το ματς δε βρήκε ρυθμό στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε μάχες στο χώρο του κέντρου κατά κύριο λόγο αλλά κι όποτε κατάφερναν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή δεν έδειξαν ικανότητα στο να απειλήσουν ουσιαστικά. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση των φιλοξενούμενων στο 85’ όταν σε ωραίο γύρισμα του Γούλερι από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα εντός περιοχής που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη υπέρ της ομάδας του.

Σημαντική στιγμή κατέγραψαν οι γηπεδούχοι στο 90’ σε πολύ ωραία σέντρα – σουτ του Βρακά με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεύτερο δοκάρι και με τον Βαλένσια να μην προλαβαίνει για λίγο την προβολή για την ισοφάριση!

Ωστόσο, ότι δεν έκαναν οι δύο συμπαίκτες του στην προηγούμενη φάση το έκανε ο Τζοβάρας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε εκτέλεση φάουλ κι ενώ ο Χοβάν υπέπεσε σε τραγικό λάθος αφήνοντας κενή την εστία του, πήρε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στην τελευταία φάση του αγώνα.

Διαιτητής

Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR

Παπαπέτρου (Αθηνών)

AVAR

Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί

Μηνούδης (Πιερίας)

Τσολακίδης (Αθηνών)

Τέταρτος

Ανδριανός (Αχαϊας)

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Σ.Ίλιτς)(4-3-3) : Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Πομόνης, Κουέν, Φριτζόνσον (46΄Βαλένσια), Έρλιγνκμαρκ (46΄Γκονζάλες), Ρομπάιγ (62΄Τζοβάρας), Βέργος (69΄Αντζιέλσκι), Ντιρκς (46΄Βρακάς).

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία)(4-4-1-1): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Ουεντράογκο, Μορέιρα, Τομάς (66΄Γούλερι), Ουάρντα(93′ Μασκανάκης), Μπέτανκορ (66΄Χατζηστραβός), Άλεξιτς (85΄Σοφιανός).

Keywords
Τυχαία Θέματα