Αταλάντα-Λίβερπουλ 0-1: Πρόκριση με γλυκιά ήττα…

Η Λίβερπουλ εξ ορισμού είχε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αφού κλήθηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 στο «Άνφιλντ», όμως η εκκίνησή της στο Μπέργκαμο ήταν ενθαρρυντική. Η ομάδα του Κλοπ άνοιξε το σκορ στο 7’ με το εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ, πέναλτι που ήρθε μετά τη σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ και το χέρι του Ρουτζέρι.

Στο 39’ ο Αιγύπτιος απώλεσε «χρυσή» ευκαιρία για να αγχώσει περισσότερο τους γηπεδούχους, καθώς υπό ιδανικές για εκείνον συνθήκες και με τον Μούσο σε λανθασμένη θέση αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα οι Ιταλοί πίστεψαν πως έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία, αλλά

το γκολ του Κούπμαϊνερς δεν μέτρησε με τον Ολλανδό να είναι εκτεθειμένος και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το σκορ 0-1 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ευκαιρίες, με την Αταλάντα να κρατάει με ευκολία τη Λίβερπουλ μακριά από την εστία του Μούσο, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και περιμένοντας μία εκ των Μαρσέιγ ή Μπενφίκα.

Κάπως έτσι οι «Μπεργκαμάσκι» φτάνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την παρουσία τους στην τελευταία τετράδα του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1987/88 όταν και είχαν αποκλειστεί από τη βελγική Μαλίν.

Αταλάντα: Μούσο, Τζίμσιτι, Ιεν, Κολάσινατς, Τζαπακόστα, Ντε Ρουν, Έντερσον (75’ Πάσαλιτς), Ρουτζέρι, Κούπμαϊνερς, Μίραντσουκ (80’ Λούκμαν), Σκαμάκα (75’Ντε Κετελάρε)

Προπονητής: Τζανπέρο Γκασπερίνι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (72’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (80’ Ντανς), Σόμποσλαϊ (66’ Έλιοτ), Τζόουνς, ΜακΆλιστερ, Σαλάχ (66’ Νούνιες), Γκάκπο, Ντίας (66’ Ζότα)

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Keywords
Τυχαία Θέματα