Αστυνομική έφοδος σε προβολές του "Joker" σε σινεμά της Ελλάδας

"Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος", δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού

ς Δύο διαφορετικοί έφοδοι από την αστυνομία έγιναν σε κινηματογράφους της Αθήνας κατά την προβολή της ταινίας "Joker" για απομάκρυνση ανηλίκων μετά από καταγγελίες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε δύο προβολές του "Joker", το οποίο είναι "ακατάλληλο για ανηλίκους", μπήκε αστυνομία μετά από καταγγελία - το Σάββατο στο The Mall στο Μαρούσι και την Κυριακή στο ΑΕΛΛΩ στην Κυψέλη

- μετά από τηλεφωνική καταγγελία. Οι αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων πήγαν, όπως έπρεπε, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι δύο περιπτώσεις δεν ήταν ίδιες. Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "στη μία περίπτωση υπήρξε καταγγελία δύο γυναικών υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και στην άλλη ο έλεγχος έγινε μετά από διαφωνία μία οικογένειας για το εάν έπρεπε να δει την ταινία το παιδί τους."

Στην περίπτωση των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, οι γυναίκες περίμεναν και υπέδειξαν τους ανήλικους στους αστυνομικούς που κατέφθασαν στο σινεμά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει ότι έγινε με δική του εντολή η έφοδος λέγοντας, "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες".

H υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε στο "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1 (μέσω Flix) για το περιστατικό λέγοντας ότι "σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο" και πρόσθεσε, "Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο".

Όσο για την άλλη περίπτωση, που μάλλον είναι αυτή του σινεμά ΑΕΛΛΩ, η μητέρα ενός αγοριού (που λέγεται ότι ήταν 14 χρονών) δεν συμφωνούσε με την απόφαση του πατέρα να αφήσει το παιδί τους να δει το "Joker", οπότε και κάλεσε την Άμεση Δράση για την απομάκρυνση του γιου της από την αίθουσα.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο αυτήν την στιγμή από τους κινηματογράφους για το γεγονός ή σχετικά με το πώς αφέθηκαν οι ανήλικοι στην ταινία και αστυνομικές πήγες (μέσω ΒΗΜΑ) επισημαίνουν ότι "δεν υπήρχε επέμβαση της ΕΚΑΜ ή ένοπλων αστυνομικών όπως καταγγέλλεται από χρήστες των social media".

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece10 +1 Ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το "Joker"Στεναχωρημένος αισθάνθηκε ο Jared Leto με τον Joker του Joaquin PhoenixΕκ βάθους καρδίας η κριτική του Josh Brolin για το "Joker"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα