Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-0: Κρίθηκε στο λάθος του Χόβαν!

Πολύτιμη νίκη πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (02/12) ο Αστέρας Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Πανσερραϊκό!

Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 των Σερραίων με το γκολ του Μιριτέγιο (78’), χάρις στο τραγικό λάθος του Χόβαν! Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων «πλήρωσε» την κακή του έξοδο και στέρησε από την ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι είχαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Μάντζη (54′), ο οποίος έχασε το… άχαστο.

Παρόλα αυτά έφτασαν στο τρίποντο, που

τους φέρνει (για την ώρα) στην έκτη θέση της Stoiximan Super League. Αντίθετα οι αποψινοί αντίπαλοί τους συνεχίζουν ένατοι.

Υποτονικό πρώτο μέρος

Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό άρχισε το ματς στην Αρκαδία. Από τη μία ο Αστέρας Τρίπολης κρατούσε την μπάλα για να απειλήσει και από την άλλη ο Πανσερραϊκός έδινε μέτρα στο γήπεδο να χτυπήσει στην κόντρα.

Κάπως έτσι… αλληλοεξουδετερώθηκαν και όποια απειλή ερχόταν ήταν με μακρινά σουτ ή από στημένες φάσεις.

Η σημαντικότερη που αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά για τους γηπεδούχους ήταν το σουτ του Άλβαρες στο 16’, το οποίο ας πούμε πως ανησύχησε τον Χόβαν…

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 34’. Όμως ο Καστάνιο πρόλαβε και έδιωξε με… ρίσκο, μιας και η μπάλα πέρασε κοντά από την εστία του Παπαδόπουλου.

Κατά τα άλλα λίγα πράγματα, με το πρώτο μέρος να μένει δίκαια στο 0-0…

Το… άχαστο και το λάθος που έκρινε τον νικητή!

Με λίγη περισσότερη διάθεση επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες! Χαρακτηριστικό αυτού, η σπουδαία ευκαιρία του Αστέρα με τον Μάντζη στο 54’, ο οποίος έχασε το… άχαστο!

Ύστερα από γύρισμα από τα δεξιά, ο Έλληνας στράικερ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το εξ επαφής τελείωμά του και με εξουδετερωμένο τον Χόβαν, πέρασε έξω!

Αμέσως μετά ο Δεληγιαννίδης «απάντησε» για τον Πανσερραϊκό με μακρινό σουτ, που έφυγε μόλις άουτ.

Στο 69’ έλαβε χώρα η επόμενη καλή στιγμή στο ματς για τους Αρκάδες, με τον Καλτσά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, σε μία φάση που θα περνούσε τον έλεγχο του VAR, εφόσον είχε καταλήξει στα δίκτυα…

Εννιά λεπτά μετά ο Χόβαν υπέπεσε σε ένα ανεπίτρεπτο λάθος, κάνοντας κακό υπολογισμό στην απομάκρυνσή του. Ο γκολκίπερ των Λιονταριών δεν βρήκε ποτέ την μπάλα στην προσπάθειά του να διώξει, οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον Μπαρτόλο και ο Μιριτέγιο έγραψε το 1-0!

Στο 84’ ο Παπαδόπουλος πήγε να κάνει και αυτός το δικό του… δώρο, αλλά εν αντιθέσει με τους συμπαίκτες του, ο αντίπαλός του, ο νεοεισελθών Τομάς, έστειλε την μπάλα πάνω του στο σουτ του.

Στο 90+5′ ο Άλεξιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των Αρκάδων του είπε «όχι» και κράτησε το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του!

Η ταυτότητα του ματς:

13η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Βοηθοί: Βασίλειος Μωυσιάδης, Λυκούργος Τσολακίδης

4ος: Αριστείδης Βάτσιος

VAR: Ευάγγελος Μανούχος

AVAR: Γεώργιος Χριστακόγλου

Κίτρινες: 25’ Κρεσπί, 49’ Γκος, 76’ Καλτσάς, 90+2΄Καστάνιο – 36’ Στάικος, 51’ Πηλέας, 73’ Πεταυράκης

Σκόρερ: 78’ Μιριτέγιο

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (90+3′ Αλάγκμπε), Γκος (59’ Σουρλής), Κρεσπί (60’ Σίτο), Καλτσάς, Ζουγλής (60’ Μπαρτόλο), Μάντζης (71’ Μιριτέγιο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σγουρής, Ατιένθα, Γκαρσία, Βαλιέντε.

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (72’ Μορέιρα), Στάικος (72’ Πεταυράκης), Ουεντραόγκο, Μούργος (84’ Τομάς), Χατζηστραβός (80’ Σοφιανός), Μασαρίποφ, Άλεξιτς.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Θυμιάνης, Τσαγκαλίδης, Οικονόμου, Μπαϊροβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα