«Άσφαιρο» το ποδαρικό (video)

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης είχαν ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο και άνοιξαν το 2018 με λευκή ισοπαλία.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα χωρίς όμως να εντυπωσιάσει, ενώ ο ΠΑΣ έδειξε προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη. Στο τέλος του αγώνα πάντως και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να «κλέψουν» το τρίποντο, με τον ΠΑΣ να έχει μεγάλες φάσεις με Σολτάνι και Κόντε, ενώ οι Αρκάδες σημάδεψαν δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Σελίν!

Με
αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΣ έμεινε χωρίς νίκη για έβδομη σερί αγωνιστική και παραχώρησε έκτη ισοπαλία στην έδρα του, ενώ ο Αστέρας επέκτεινε το αήττητό του στις επτά αγωνιστικές.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Γιαννίκογλου, σέντερ μπακ οι Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ. Στο δεξί άκρο ο Καρανίκας, στο αριστερό ο Μπουκουβάλας, στο κέντρο οι Γιάκος, Λίλα και Μανθάτης, στην επίθεση οι Κόντε και Χαλκιαδάκης.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Ίγκορ, αριστερό ο Γιαννούλης, σέντερ μπακ οι Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο, στα άκρα Τσιλιανίδης και Ισνάλντο, ο Τόνσο πίσω από τον Μανιά.

Εγκλωβισμένοι στην τακτική

Χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος στα Γιάννινα, σε μία μάχη τακτικής ανάμεσα στους δύο προπονητές. Ο Αστέρας ήταν οριακά ανώτερος, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει διόδους στον «φορτωμένο» άξονα του Πετράκη, την ώρα που και οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν, με τους Χαλκιαδάκη και Γιάκο να μην μπορούν να συνεργαστούν με τον απομονωμένο Κόντε.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυνατά και έκανε την καλύτερή του φάση στο α' μέρος μόλις στο 5', όταν ο Μανθάτης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Κόντε πήρε ωραία κεφαλιά στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Ο Αστέρας όμως ισορρόπησε στην συνέχεια και στο 13' είχε ένα σουτ του Ισνάλντο έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μουνάφο βρήκε τον Μανιά αριστερά στην περιοχή, όμως το σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι Αρκάδες συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 29' ο Τσιλιανίδης έκανε ένα σουτ που κόντραρε στον Μπέριο, ο επερχόμενος Γιαννούλης πήρε την επαναφορά και με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ έφτασε το 37ο λεπτό για να απειλήσει ξανά με ένα μακρινό σουτ του Λίλα που πέρασε άουτ, ενώ ένα πρώτο μέρος χωρίς συγκινήσεις ολοκληρώθηκε με σέντρα - σουτ του Ισνάλντο στο 45' από αριστερά, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννίκογλου.

Ευκαιρίες στο τέλος

Το β' μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να διαφοροποιήσει τα πράγματα στην επιθετική γραμμή με τον Βιδάλ αντί του Χαλκιαδάκη.

Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν τρομερά όσον αφορά την ροή του αγώνα και ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή φάση με κεφαλιά του Μανιά που πέρασε άουτ έπειτα απο΄κόρνερ στο 50ό λεπτό.

Οι Αρκάδες έφτασαν ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 53', όταν ο Ίγκορ έκανε σέντρα και η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον άξονα στον Μουνάφο, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΣ απάντησε με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντε στο 55', με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που βρισκόταν συχνότερα στην επίθεση κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ και σε ένα από αυτά ο Τσιλιανίδης στο 61' σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Γιαννίκογλου σε καλή επέμβαση.

Ο Πετράκης βλέποντας τα προβλήματα επανέφερε τετράδα στην άμυνα με την είσοδο του Τζημόπουλου αντί του Σκόνδρα, ενώ ο Σάββας Παντελίδης απάντησε με τον Κυριακόπουλο αντί του Ισνάλντο στο 64'.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αστέρας βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, όταν ο Μουνάφο έκανε σέντρα από δεξιά και ο Μανιάς βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή όμως δεν ζύγισε καλά την κεφαλιά του και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 71' οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία φάση με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει από αριστερά στην περιοχή, αλλά τον Γιαννίκογλου να αποκρούει.

Ο ΠΑΣ έδειχνε να είχε σιγήσει, όμως στο 72' ο Γιάκος βρήκε τον Μανθάτη, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια δεξιά, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο «χρυσό» γκολ στο 84', όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έπεσε στην περιοχή από αριστερά στον Κόντε, ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Οι Ηπειρώτες είχαν πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα στα τελευταία λεπτά και έχασαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 87' ο νεοεισελθών Σολτάνι με υπέροχη προσποίηση βρέθηκε σε επίκαιρη θέση από αριστερά στην περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρανίκας έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κόντε πήρε ολομόναχος κεφαλιά από την μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Αστέρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Σελίν (που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή), έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι!

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 16η Αγωνιστική, «Οι Ζωσιμάδες»
Διαιτητής: Σκούλας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Κίτρινες: Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Μπέριος - Πασαλίδης, Ίγκορ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης, 3-5-2): Γιαννίκογλου - Σκόνδρας (62' Τζημόπουλος), Μπέριος, Μιχαήλ - Καρανίκας, Γιάκος, Λίλα, Μανθάτης (78' Σολτάνι), Μπουκουβάλας - Χαλκιαδάκης (46' Βιδάλ), Κόντε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Παντελίδης, 4-2-3-1): Αθανασιάδης - Ίγκορ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης - Ιγκλέσιας, Μουνάφο - Τσιλιανίδης (89' Σελίν), Ισνάλντο (64' Κυριακόπουλος), Τόνσο - Μανιάς (85' Γκοντό).
Keywords
Τυχαία Θέματα