Άρης: Το δυναμικό μπάσιμο της Ειρήνης Καρυπίδη (pics)

Μία μέρα με καλά μαντάτα για τους “κίτρινους”, όπως ήταν η παρουσίαση της συμφωνίας τριετούς διάρκειας με το νέο μεγάλο χορηγό, τη Novibet, αλλά και της καινούργιας φανέλας για τη σεζόν 2023-2024, επέλεξε να “συστηθεί” στο ευρύ κοινό η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Ειρήνη Καρυπίδη, αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος έχει το γενικό έλεγχο της λειτουργίας της ομάδας.

Η Ειρήνη Καρυπίδη ήταν αυτή που άνοιξε την παρουσίαση στην αίθουσα Τύπου του “Κλεάνθης Βικελίδης”, μιλώντας κατ’ αρχάς

για το σκεπτικό, αλλά και τα οφέλη της συμφωνίας για τους “κίτρινους” με το νέο μεγάλο χορηγό. Το μπάσιμό της ήταν δυναμικό, κάνοντας λόγο στην αρχική της τοποθέτηση για το όραμα της παρούσας διοίκησης του συλλόγου, που είναι να βελτιωθεί η θέση του Άρη στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ερωτώμενη στη διάρκεια της παρουσίασης για την ενασχόλησή της με τον Άρη, μιας και δεν είχε εμφανιστεί στο παρελθόν σε παρόμοια εκδήλωση με το διπλό πολύ σημαντικό πόστο, που κατέχει, απάντησε αποκαλύπτοντας: “Πάντα είχα έντονη ενασχόληση με τον Άρη! Από την πρώτη μέρα της επένδυσής μας συμβαίνει αυτό. Απλώς, τον τελευταίο χρόνο έχω πιο εντατική δράση στον τομέα της εταιρικής ευθύνης. Θέλουμε να προσθέσουμε δράσεις στο οργανόγραμμα της εταιρίας, με απώτερο σκοπό την ανταπόδοση στην κοινωνία των οφελών που έχουμε ως σύλλογος, να αφήσουμε το αποτύπωμά μας”.

Σε άλλη ερώτηση που δέχτηκε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου γηπέδου, μέσω του πλάνου διπλής ανάπλασης, απάντησε με επιφυλακτικότητα: “Είναι μια πολιτική απόφαση, την οποία θα συζητήσουμε μετά τις εκλογές με την κυβέρνηση, που θα προκύψει. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με όσα είχαμε πει τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει παγώσει το ζήτημα”.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι προηγούμενες δράσεις

Από τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα η Ειρήνη Καρυπίδη, τόσο σχετικά με την ενασχόλησή της με τον Άρη, όσο και σχετικά με το θέμα του νέου γηπέδου, έδειξε ότι όχι απλώς γνωρίζει όσα συμβαίνουν στην ομάδα, αλλά συμμετέχει στις αποφάσεις της διοίκησης. Ασχέτως αν δεν φαίνεται και όλα πιστώνονται ή χρεώνονται (αναλόγως την εξέλιξη κάθε υπόθεσης) στον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, ο τομέας που ήταν γνωστό ότι δραστηριοποιούνταν η Ειρήνη Καρυπίδη στην ΠΑΕ Άρης ήταν (κυρίως) αυτός της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δεν προκάλεσε έκπληξη, δηλαδή, η αναφορά που έκανε στις δράσεις τέτοιου είδους που προανήγγειλε ότι θα αναπτύξει η ΠΑΕ Άρης με τη Novibet, στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας τους.

Επίσης αλήθεια είναι ότι η ανάδειξή της ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης είχε περάσει στα… ψιλά μέχρι σήμερα, παρότι είναι η πρώτη γυναίκα σε τέτοια πόστα σε μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας, εξαιτίας ακριβώς του γεγονότος ότι με τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ασχολήθηκε επισήμως και όχι με αυτά που απασχολούν κυρίως το φίλαθλο κοινό, δηλαδή τις μεταγραφές, τις πωλήσεις παικτών, τους αγώνες, τη… διαιτησία και όλα τα υπόλοιπα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής καθημερινότητας.

Η εμπλοκή της στα διοικητικά και -προφανώς- στα οικονομικά της ΠΑΕ Άρης μπορεί να μην προκύπτει από τα παραπάνω, όμως, προκύπτει από το γεγονός ότι από τον Μάρτιο του 2019 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας πέρασε στην εταιρεία Amani Swiss, που είναι συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη, και ιδιοκτήτρια είναι η Ειρήνη Καρυπίδη. Έχει κάθε σοβαρό λόγο, λοιπόν, να γνωρίζει τι γίνεται στα διοικητικά και οικονομικά της ομάδας και να έχει συμμετοχή στις αποφάσεις.

Αντικείμενο της εταιρείας -μεταξύ άλλων- είναι να εμπορεύεται προϊόντα στο εξωτερικό, κάτι που εξηγεί και τις επαφές της με διάφορες αγορές, όπως η κινέζικη, αυτή των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων χωρών. Η ροή της επικοινωνίας της Ειρήνης Καρυπίδη σε διεθνές επίπεδο είναι συνεχής, λοιπόν, και καθόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία της στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο forum του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, στο οποίο ήταν παρόντες και αξιωματούχοι των κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., στη Γενεύη. Πρόκειται για μία δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο αυτών που η ίδια η Ειρήνη Καρυπίδη επιδιώκει για την ΠΑΕ Άρης. Δηλαδή, δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, που περνούν ισχυρά θετικά μηνύματα, όπως ο αντισημιτισμός, σε πανανθρώπινο επίπεδο.

Εξαιτίας αυτής της δράσης προέκυψε και η πρόσφατη φιλική αναμέτρηση του Άρη με τη Μακάμπι Χάιφα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και συζητείται η “ρεβάνς” στο Ισραήλ στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Δεν είναι τυχαίο, δε, και το γεγονός ότι οι “κίτρινοι” συμμετέχουν στο εγχείρημα συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: In Time Sports
Keywords
Τυχαία Θέματα