Άρης: Θέλει να μαζέψει ό,τι πέταξε…

Το χρυσό γνωμικό που λέει “μην σκέφτεσαι, αλλά πράξε” θέλει να ακολουθήσει σήμερα (3/1, 16:00, NS Prime) ο Άρης στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Προερχόμενος από μία ακόμη “εκτός προγράμματος” απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λαμία στο

“Κλεάνθης Βικελίδης”, επιζητά επιτακτικά το τρίποντο, που θα του δώσει μέρος από τους χαμένους βαθμούς την τρέχουσα σεζόν, έως το τέλος του 2023.

Οι “κίτρινοι” αφενός θέλουν να διατηρηθούν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κρατώντας απόσταση ασφαλείας από τον άμεσο διώκτη τους, που είναι ο Αστέρας Τρίπολης, κι αφετέρου δεν θέλουν να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα της διαφοράς που έχουν από τους πρώτους τέσσερις του πίνακα. Για να τα πετύχουν αυτά, όμως, πρέπει να φύγουν νικητές από το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, αποστολή καθόλου εύκολη.

“Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα καλή και σοβαρή. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, το οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα, για να το κερδίσουμε”, δήλωσε στη NOVA ο Άκης Μάντζιος μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Το ζητούμενο για τον προπονητή του Άρη, όπως είπε, είναι… “να κοιτάξουμε ό,τι χάσαμε μέχρι τώρα στη σεζόν να το πάρουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας”.

Για να γίνει αυτό, όμως, όπως εύστοχα σχολίασε –επίσης μιλώντας στη NOVA– ο Γιακούμπ Μπράμπετς, ο Άρης δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε σε προηγούμενα παιχνίδια και ειδικότερα σε αυτό κόντρα στη Λαμία, στο οποίο έχασε το τρίποντο στα τελευταία λεπτά. Εξ ου και η δήλωση με σαφή διάθεση αυτοκριτικής του Τσέχου κεντρικού αμυντικού: “Δεν την ξεχνάμε την ισοπαλία με τη Λαμία, ούτε την αφήνουμε πίσω μας. Ήταν ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε από την πλευρά μας. Είχαμε τη νίκη στα χέρια μας μέχρι το τέλος και την χάσαμε. Είναι κάτι που δεν το ξεχνάμε και δεν πρέπει να επαναληφθεί!”

Ο Μόουζες Οντουμπάτζο το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, σχολιάζοντας πώς πρέπει να προσεγγίσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την σημερινή αναμέτρηση, αν θέλουν να φύγουν νικητές απέναντι στον Αστέρα. “Πρέπει να δείξουμε ότι… πεινάμε για τη νίκη! Να αφήσουμε πίσω μας το προηγούμενο παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Θέλουμε μέσα στον μήνα αυτό να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι απουσίες δεν λείπουν ούτε σε αυτό το παιχνίδι για τον Άκη Μάντζιο. Μπορεί αρκετοί από τους μέχρι πριν λίγο τραυματίες να έχουν επιστρέψει, όμως, το απουσιολόγιο του προπονητή του Άρη δεν περιλαμβάνει λίγα ονόματα. Συγκεκριμένα, δεν έχει στη διάθεσή του τους Νταρίντα (είναι τιμωρημένος), Βέλεθ και Βερστράτε, που είναι τραυματίες, τον ανέτοιμο Μανού Γκαρθία, αλλά και τον Κάρλσον, ο οποίος έχει πάρει άδεια από τη διοίκηση να αναζητήσει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα στην Τρίπολη ο Μάντζιος συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Jean Jules Mvondo, Doukoure, Durasek, Rupp, Pardo, Menendez, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Χριστοδουλόπουλο και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Φεράρι αριστερά, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζαν Ζουλς και Τζούρασεκ αμυντικούς μέσους, τον Ρουπ επιτελικό, τους Σουλεϊμάνοφ και Παναγίδη στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα