Αρης… reloaded στην Ευρώπη (pics)

Ο Αρης επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα χρόνια της περιπέτειας για τον Αρη μένουν πίσω, η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα συνδυάστηκε με την έξοδο στην Ευρώπη και ύστερα από 8 χρόνια οι Κίτρινοι (προ)ετοιμάζονται για να ξαναβάλουν αυτά τα παιχνίδια στο πρόγραμμά τους.

Το Novasports.gr θυμάται τι είχε γίνει τη σεζόν 2010-2011, την τελευταία φορά που ο Αρης ήταν σε ευρωπαϊκή
διοργάνωση. Μια σπουδαία πορεία με 12 παιχνίδια που έφτασε μέχρι τους “32” του Europa League και την πρόκριση από τη φάση των ομίλων με τον Αρη να αποκλείει την κάτοχο -τότε- του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με το “Κλεάνθης Βικελίδης” να είναι γεμάτο αλλά τον κόσμο να ακολουθεί την ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Αρης είχε προπονητή τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ που συνέχισε από την προηγούμενη σεζόν. Με τον Αργεντινό τεχνικό ο Αρης έκανε τα 10 από τα 12 παιχνίδια. Οταν λύθηκε η συνεργασία με τον Κούπερ, στον πάγκο ήταν (προπονητής στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι) ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Αρχή με Γιαγκέλονια και Κάλβο

Η αρχή είχε γίνει στις 29 Ιουλίου 2010, εκτός έδρας με την πολωνική Γιαγκελόνια. Με δύο γκολ του Τόνι Κάλβο, πέρασε με 2-1 από την έδρα της Γιαγκελόνια και βρισκόταν με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Europa League. Η ρεβάνς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στις 5/8 ήταν αγχωτική, ο Αρης πήρε την πρόκριση με το 2-2.

Από τη Γουατεμάλα με αγάπη

Ακολούθησε η Αούστρια Βιέννης. Πρώτο παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με πρωταγωνιστή τη "χρυσή" αλλαγή του Κούπερ, τον Κάρλος Ρούις, ο οποίος σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή προβολή, ο Άρης νίκησε με 1-0 την Αούστρια Βιέννης στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα σκόραρε και στη ρεβάνς, στην Αυστρία, άνοιξε το σκορ (στο 42’, 0-1) σε ένα ματς που έληξε 1-1.

Πρώτο "μπαμ" με Ατλέτικο

Ακολούθησε η Αούστρια Βιέννης. Πρώτο παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με πρωταγωνιστή τη "χρυσή" αλλαγή του Κούπερ, τον Κάρλος Ρούις, ο οποίος σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή προβολή, ο Άρης νίκησε με 1-0 την Αούστρια Βιέννης στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα σκόραρε και στη ρεβάνς, στην Αυστρία, άνοιξε το σκορ (στο 42’, 0-1) σε ένα ματς που έληξε 1-1.
Πρώτο “μπαμ” με Ατλέτικο
Η ώρα των ομίλων. Ο Αρης είναι μαζί με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Αρης υποδέχτηκε την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επικρατεί γιορτινή ατμόσφαιρα, είναι κατάμεστο και ο Αρης παίρνει τη νίκη με σουτ του Χαβίτο (59’) που νίκησε τον Ντε Χέα, τον νυν τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 1-0 είναι το τελικό σκορ. Ο Αρης αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του.

Τρία ματς με έναν βαθμό

Ακολουθούν: η ήττα από τη Ρόζενμποργκ (2-1) εκτός έδρας, η εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τη Λεβερκούζεν και η εκτός έδρας ήττα από τη γερμανική ομάδα, με 1-0, με γκολ του Χιλιανού, Αρτούρο Βιδάλ ο οποίος στο τέλος εκείνης της σεζόν πήρε μετεγγραφή στη Γιουβέντους.

Η ιστορική νίκη στο “Βιθέντε Καλντερόν”

Και έρχεται το παιχνίδι στη 1 Δεκεμβρίου. Ο Αρης νικά μέσα στην έδρα της, την Ατλέτικο Μαδρίτης, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα περάσει αυτός από τη φάση των ομίλων. Η ισπανική ομάδα μένει εκτός. Το 0-1 στο 2’ με τον Κόκε. Η Ατλέτικο ανατρέπει το σκορ. Στο 12’ ο Φορλάν ήταν έκανε το 1-1 και στο 16΄ ο Αγουέρο το 2-1, που ήταν το σκορ στο ημίχρονο.
Στο 51’ ο Αρης κερδίζει πέναλτι. Ο Ντομίνγκεθ τράβηξε τον Λαζαρίδη. Ο Σέρχιο Κόκε έκανε το 2-2 και στο 81’ λεπτό, ο Λαζαρίδης κάνει το 2-3.

Οι παίκτες πανηγυρίζουν με τον κόσμο μια ιστορική νίκη.

Οι συνθέσεις από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι για να θυμηθεί κάποιος και τα “αστέρια” της ισπανικής ομάδας.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν
Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς)

Σφραγίζει την πρόκριση

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Αρης νικά τη Ρόζενμποργκ με 2-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και παίρνει την πρόκριση στους "32" του Europa League. Ο Τσέζαρεκ και ο Φατί στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων πέτυχαν τα γκολ. Ο Αρης πήρε το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης πίσω από την Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Το 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι

Η κλήρωση έφερε αντίπαλο στη φάση των “32” τη Μάντσεστερ Σίτι. Αλλη μια ομάδα με τόσους σπουδαίους παίκτες στη σύνθεσή της. Πρώτο παιχνίδι στις 15 Φεβρουαρίου 2011, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, 0-0.

Το αήττητο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Εκείνο είναι και το τελευταίο, μέχρι σήμερα, παιχνίδι του Αρη για ευρωπαϊκή διοργάνωση στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Αρης διατηρεί το εντός έδρας αήττητο σερί που κρατάει από το 1968. Σε εκείνο το 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τους 26 αγώνες χωρίς να γνωρίσει την ήττα στην έδρα του. Τελευταία φορά που ηττήθηκε εντός έδρας ήταν στις 6 Οκτωβρίου του 1968 (2-1 από την Ουϊπεστ) για το Κύπελλο Εκθέσεων. Από τότε μετράει 12 νίκες και 14 ισοπαλίες.

Το 3-0 στο Μάντσεστερ

Στις 24 Φεβρουαρίου 2011 ο Αρης παίζει τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι που επικρατεί με 3-0 με δύο γκολ του Τζέκο και ένα από τον Γιαγιά Τουρέ. Η αγγλική ομάδα είχε και δοκάρι με τον Μπαλοτέλι. Μια σπουδαία πορεία για τον Αρη είχε ολοκληρωθεί με μεγάλους αντιπάλους. Οι συνθέσεις από εκείνο το παιχνίδι.
Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί (35' λ.τρ. Σαμπαλέτα), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (79' Ράιτ Φίλιπς), Τέβες (79' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Ντζέκο.
Aρης (Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο (80' Καζναφέρης), Σακάτα (46' Μενδρινός), Τόχα, Μπομπαντίγια (60' Κόκε).

Σε εκείνο το παιχνίδι στο Μάντσεστερ ο Αρης είχε τη συμπαράσταση περίπου 5000 φίλων του με τις εικόνες να μπαίνουν και αυτές στο άλμπουμ της ευρωπαϊκής πορείας εκείνης της σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα