Άρης: Μήνυμα για πνευματική ισορροπία και συγκέντρωση

Ουρανομήκεις ήταν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Άρη μετά τη νίκη στο Αγρίνιο την περασμένη Τρίτη (13/2) κόντρα στον Παναιτωλικό, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Το δικαιούνταν, γιατί η επικράτηση αυτή τους φέρνει ένα βήμα από τον τελικό του θεσμού. Γι’ αυτό και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά τους τούς επέτρεψαν να το χαρούν με την ψυχή τους. Ως εκεί, όμως, καθώς ήδη από χθες (14/2) ξεκίνησε προσπάθεια ανασύνταξης.

Τόσο τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, με πρώτο τον Άκη Μάντζιο, όσο και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης, ο γενικός αρχηγός

της ομάδας, Γιώργος Γκουγκουλιάς, έστειλαν σαφές μήνυμα στους “κίτρινους” να ρίξουν τους τόνους. Το ζητούμενο είναι η πνευματική ισορροπία και η συγκέντρωση εν όψει της συνέχειας κι αυτό είναι κάτι που το κατέστησαν σαφές στις συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γκουγκουλιάς χθες στο Νέο Ρύσιο: “ο κόσμος της ομάδας, ολόκληρος ο οργανισμός περιμένουν αυτόν τον τίτλο. Πρωτίστως, όμως, οι παίκτες πρέπει να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους να βρεθούν σε έναν τελικό Κυπέλλου. Τους αφήσαμε να χαρούν τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Τώρα, όμως, πρέπει να έχουν κάτω τα κεφάλια, να είναι ταπεινοί. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε τη ρεβάνς, πρέπει να είμαστε κι εκεί συγκεντρωμένοι. Οι αντίπαλοί μας θα κοιτάξουν να τα δώσουν όλα”.

Αυτά είπε ο γενικός αρχηγός και μέσα στα αποδυτήρια προς τους παίκτες. Κι ο Άκης Μάντζιος από τη μεριά του έπραξε το ίδιο. Για τους “κίτρινους” μεσολαβούν τέσσερις σημαντικοί αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, με αντιπάλους τον Ατρόμητο, τον Βόλο, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Κανείς από τους γύρω από την ομάδα δεν θέλει αυτή να φτάσει στη ρεβάνς με σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και αποπροσανατολισμένη, έχοντας μείνει στη νίκη της πρώτης αναμέτρησης στο Αγρίνιο.

Επιπλέον, επειδή κανείς δεν εγγυάται ότι ακόμη και στον τελικό να φτάσουν οι “κίτρινοι” θα κατακτήσουν το τρόπαιο, τον Μάντζιο τον ενδιαφέρει να μαζέψει η ομάδα βαθμούς εν όψει πλέι οφ, ώστε να έχει ελπίδες για μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα. Μπορεί αυτός ο δρόμος για έξοδο στην Ευρώπη να είναι πιο δύσκολος, δεν παύει, όμως, να είναι η μόνη δεύτερη επιλογή. Οπότε καμία σκέψη για χαλάρωση στο πρωτάθλημα και… προετοιμασία τελικού από τώρα δεν υπάρχει στο προπονητικό επιτελείο του Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα