Άρης: Ανάσανε… ψυχολογικά και συνεχίζει

Έναν κύκλο συνεχόμενων ηττών στα πλέι οφ της Stoiximan Super League έκλεισε ο Άρης με τη χθεσινή (24/4) ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Βεβαίως, ο βαθμός είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους “κίτρινους”, καθώς ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι γι’ αυτούς στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτά που κρατούν είναι άλλα κι έχουν μεγάλη

σημασία γι’ αυτούς!

Κατ’ αρχάς, έχει σημασία με ποια ομάδα αναδείχθηκαν ισόπαλοι και σε ποια φάση της μέσα στη σεζόν την κοίταξαν στα μάτια. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα… Ολυμπιακός και μάλιστα, όπως είχε δηλώσει και ο Άκης Μάντζιος πριν την αναμέτρηση, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” πήγε ευρισκόμενος στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή του την τρέχουσα σεζόν. Για του λόγου το αληθές, οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονταν από τρεις σερί νίκες στα πλέι οφ, έχοντας μπει γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, και έχοντας προκριθεί στους “4” του Europa Conference League, κόντρα στη Φενέρμπατχσε.

Κατά δεύτερον, το ζητούμενο για τους “κίτρινους” ήταν να έχουν καλή απόδοση σε όλο το ενενηντάλεπτο, κάτι που είχαν… ξεχάσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στα πλέι οφ. Χθες, προσέγγισαν το στόχο, όπως δήλωσε κι ο προπονητής τους μετά το τέλος της αναμέτρησης, βγάζοντας μεγαλύτερη ένταση κι έχοντας περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Κοινώς, έδειξαν ως ομάδα ότι έχουν σφυγμό!

Τρίτον, η αίσθηση που έδιναν οι “κίτρινοι” μετά τον αγώνα με τη Λαμία στα πλέι οφ ήταν μιας… επικίνδυνης χαλάρωσης. Επικίνδυνης, γιατί ο πραγματικός στόχος της σεζόν, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, απείχε (και απέχει ακόμη) πολύ χρονικά. Καθόλου καλό δεν θα ήταν για τους “κίτρινους”, αν συνέχιζαν το ίδιο… χαλαροί και με νέα ήττα από τον Ολυμπιακό, ξεχνώντας για τα καλά τι πάει να πει παλεύω για το θετικό αποτέλεσμα και τη νίκη.

Όλα τα παραπάνω, αν τα κάνει σούμα κανείς, γίνεται κατανοητό πόσα πολλά περισσότερα κέρδισαν οι παίκτες του Άρη από τη χθεσινή ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό. Συν το γεγονός ότι ανέβασαν το βαθμό της αυτοπεποίθησής τους, όπως οι ίδιοι δήλωσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους “ερυθρόλευκους”, απολύτως ενδεικτικό ότι το είχαν ανάγκη.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, αυτό που δήλωσε ο Γιακούμπ Μπράμπετς μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. “Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτός ο βαθμός. Προερχόμασταν από πολλά άτυχα αποτελέσματα, οπότε αυτός ο βαθμός είναι σημαντικός για εμάς”, είπε ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός του Άρη δίνοντας το στίγμα των σκέψεων στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Κι ο Αλβάρο Ζαμόρα, όμως, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπράμπετς, σχολίασε μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την εμφάνιση της ομάδας του και την αξία του βαθμού. “Αυτή η εμφάνιση μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι προετοιμασία για τον τελικό. Έχουμε το μυαλό μας στον τελικό”.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι “κίτρινοι” εδώ κι πολύ καιρό ζουν και αναπνέουν μόνο για τον τελικό του Κυπέλλου. Εφόσον αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, αυτό που τους μένει είναι να προετοιμαστούν κατάλληλα για εκείνη την αναμέτρηση. Έχουν πρώτης τάξεως ευκαιρία να ολοκληρώσουν την… προετοιμασία τους μέσα από τα παιχνίδια που τους απομένουν στα πλέι οφ, με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ, κατά σειρά. Εμφανίσεις όπως η χθεσινή σε αυτά τα ματς, είναι βέβαιο ότι μόνο καλό θα τους κάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα