Αρχίζει το "3ο LG Aegean Ball Festival" του Πρίντεζη στη Σύρο

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/7), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, άνοιξε και επίσημα η αυλαία του "3ου LG Aegean Ball Festival".

Λίγες ημέρες μετά το γάμο του και τη βάπτιση της κόρης του, ο εμπνευστής του "3οn3" τουρνουά Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τα αθλητικά, τουριστικά και κοινωνικά οφέλη για το νησί του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες. Σε «Γιώργος Πρίντεζης» θα
μετονομαστεί η Α΄ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου «Δημήτριος Βικέλας», όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. «Αποτελεί διοργάνωση που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, προάγει το νησί μας και το διαφημίζει από άκρη σε άκρη σε όλο τον πλανήτη,» ήταν τα λόγια του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμου Πρίντεζη. Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους από τον χώρο του μπάσκετ, στο τουρνουά του Γιώργου Πρίντεζη, θα είναι φέτος παρόντες ο Γεωργιανός διεθνής ψηλός Τορνικέ Σενγκέλια και ο 26χρονος Σέρβος φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ, Νίκολα Κάλινιτς.

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, τόνισε στην ομιλία του: «Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή η σπουδαία διοργάνωση έχει χαρακτήρα, αθλητικό, τουριστικό, κοινωνικό, αλλά και φιλανθρωπικό. Χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και για να το πετύχουμε αυτό, να γίνουν δηλαδή πραγματικότητα τα οράματα, οι στόχοι και η έμπνευση του Γιώργου Πρίντεζη, έτρεξαν πάρα πολλοί άνθρωποι, για να στηρίξουν και να τα υποστηρίξουν. Πέραν όλων, περνά και μηνύματα προς την νεολαία μας καθώς είναι πολύ σπουδαίο κάποιος να ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό στη ζωή μας να έχουμε πρότυπα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να έρθει κάποιος στο νησί μας και να φύγει γεμάτος από εμπειρίες και μάλιστα να ζήσει όλη αυτήν τη μαγεία. Όπως είδατε και πρόσφατα στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει η χώρα μας και ο ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας, πρεσβευτής είναι ο μπασκεμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει πετύχει πολλά, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες, αλλά και όλους τους Συριανούς. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σημειώσω πως πριν από μερικές ημέρες λάβαμε μία ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να τιμήσουμε τον Γιώργο Πρίντεζη, πέρα από την τιμή που του είχε δοθεί το 2012 από τον Δήμο με το μετάλλιο της πόλης. Θα τιμήσουμε τον αθλητή κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης για τη συμβολή του, ως πρεσβευτής της Σύρου. Επίσης την ίδια ημέρα ενημέρωσα τα παριστάμενα μέλη του συμβουλίου, πως όταν πραγματοποιηθεί η πλήρης επισκευή της Α’ κλειστής αίθουσα του αθλητικού κέντρου «Δημήτριος Βικέλας», θα υποβληθεί εισήγηση και θα είναι δική μου πρόταση να μετονομαστεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σε «Γιώργος Πρίντεζης». Είναι μία ελάχιστη τιμή στην προσφορά αυτού του μεγάλου αθλητή, αυτού του σημαντικού ανθρώπου, διότι ο Γιώργος Πρίντεζης δεν στέλνει μόνο μηνύματα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά είναι και ένας αθλητής που ενώνει τους φιλάθλους».

Από την πλευρά του, ο εμπνευστής της διοργάνωσης Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Σύρου–Ερμούπολης, Γ. Μαραγκό, για τα καλά του λόγια και όπως του είπα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, για μένα, και μόνο ως σκέψη με τιμά πάρα πολύ. Για το τουρνουά τώρα δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, ο κόσμος έχει δει ποια είναι τα οφέλη αυτής της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο τα τουριστικά, κοινωνικά, αλλά όλα όσα έχει προσφέρει αυτό το τουρνουά στη Σύρο. Η εκδήλωση αυτή έχει αγκαλιαστεί από όλον τον κόσμο και όσοι έρχονται κοντά μας φεύγουν ευχαριστημένοι από όλα όσα είδαν. Χαίρομαι που για ακόμη μία φορά είμαι εδώ, αλλά και που υπάρχει αυτή η τεράστια απήχηση. Για να υπάρξει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και οργάνωση. Σκοπός μας για ακόμη μία φορά είναι να βοηθήσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο μπορούμε κάποια ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θέλουμε κλείνοντας να τονίσω πως ελπίζουμε ο κόσμος να περάσει για ακόμη μια φορά καλά να φανεί η Σύρος όσο τον δυνατόν περισσότερο μπορεί και να κερδίσει το μπάσκετ.

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να περιμένουμε απ’ αυτή την διοργάνωση, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού εξήγησε: «Θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα τουρνουά που έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία. Η διοργάνωση αυτή περνά τόσο κοινωνικά όσο και αθλητικά μηνύματα. Επίσης, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς έχουμε στηρίξει διάφορα ιδρύματα, αλλά και συνανθρώπους μας που είχαν πραγματικά ανάγκη. Χαίρομαι που η Σύρος αυτό το διάστημα θα είναι γεμάτη από κόσμο και θα δοθεί σε όλους τους επισκέπτες του νησιού η ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές μπασκετικές στιγμές. Μέσα από τη διοργάνωση θέλουμε η Σύρος να έχει την ανάλογη προβολή και να της δοθεί η ευκαιρία να τη μάθει ακόμη περισσότερος κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, επισήμανε: «Για 3η χρονιά το “LG Aegean Ball Festival” πραγματοποιείται στο νησί μας και είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε αθλητές εγνωσμένης αξίας δίπλα μας. Τις αξίες του αθλητισμού τις γνωρίζουμε όλοι και είναι σημαντικό να τις μάθουμε και στα παιδιά. Στόχος μας είναι όλο αυτό το διάστημα να περάσουμε καλά. Οι Συριανοί να απολαύσουν μία διοργάνωση, η οποία έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, καθώς αποτελεί αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, το οποίο προάγει το νησί μας και το διαφημίζει από άκρη σε άκρη σε όλο τον πλανήτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα