Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2: Τρίποντο "ανάσα" για τους «βυσσινί»

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2: Τρίποντο "ανάσα" για τους «βυσσινί»antoniamath11Σάβ, 03/20/2021 - 17:16

Νίκη…επιβίωσης πέτυχε η Λάρισα στην Ριζούπολη, όπου νίκησε 0-2 τον Απόλλωνα και έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή στην πρεμιέρα των play out. Oι «βυσσινί» γνώριζαν ότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση τριών βαθμών από τον ΟΦΗ.

Θα έπρεπε, τουλάχιστον να μην γνώριζαν την ήττα από τους γηπεδούχους. Με το τρίποντο νίκης, η ΑΕΛ ανανέωσε τις πιθανότητες παραμονής και ενώ στην επόμενη αγωνιστική των play out, θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό.

Η τακτική των αντεπιθέσεων της Λάρισας απέδωσε και σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Φιορίν Ντουρμισάι ανέτρεψαν την έκβαση του αγώνα. Ο Κολομπίνο «γύρισε» την μπάλα στον Ντουρμισάι, ο οποίος έχει «σπεσιαλιτέ» το πλασέ που έκανε και άνοιξε το σκορ (67’), χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Βέρχουλστ.

Είχε προηγηθεί το σουτ του Μπελινέλι στο 54’, όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Η Λάρισα έδωσε και πάλι...χώρο στους γηπεδούχους, αλλά «χτύπησε» και πάλι με αντεπίθεση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.  Ο Μπεν-Χατίρα έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά. Ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέρχουλστ, πήρε το ριμπάουντ και μοίρασε στον Νούνιτς για το 0-2. Η Λάρισα είχε…προειδοποιήσει για το δεύτερο γκολ της, με το δοκάρι που είχε ο Ακούνια, σε σουτ εκτός περιοχής

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η Λάρισα περιορίστηκε στην τακτική των αντεπιθέσεων, κυρίως από λάθη των αντιπάλων τους στον χώρο του κέντρου. Στο 12’, Απόλλωνας που είχε 65% κατοχή μπάλας, «άγγιξε» το γκολ από την δυνατή κεφαλιά του προωθημένου Λισγάρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπελινέλι, αλλά ο Νάγκι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε, ενώ στο 35’, φάση-«καρμπόν» είχε και η Λάρισα για να σκόραρε, από το κόρνερ του Πινακά και την κεφαλιά του Ντουρμισάι που έστειλε την μπάλα στο έδαφος και ο Βέρχουλστ απομάκρυνε με τα πόδια. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου, η απειλή και των δυο ομάδων από στημένες φάσεις των κόρνερ και των φάουλ.

Κίτρινες: Φατιόν 4’, Ακούνια 4’, Ιωαννίδης (80’), Στίφλερ (83’)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος. Επόπτες: Κωστάρας, Κοροπούλια

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν (72’ Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεθ (72’ Μουνιέ), Τσιλούλης (52’ Κολ), Μπενιντέλι, Ντάουντα (53’ Ιωαννίδης).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Στίφλερ (86’ Σπάρβ), Ντουρμισάι (78’ Νούνιτς), Μουκαντζό (58’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζίζιτς, Πινακάς (78’ Μπεν-Χατίρα), Μπέρτος, Μαξιμέντο, Ακούνια, Κολομπίνο.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόλλων Σμύρνης - Ποδόσφαιρο ΑΕΛ - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόλλων Σμύρνης ΕΛΛΑΔΑ Η θεσσαλική ομάδα νίκησε 0-2 τον Απόλλωνα με σκόρερ τους Ντουρμισάι και Νούνιτς. Article publish on Σάβ, 03/20/2021 - 17:16 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα