«Αντίο» Γιάννη Ιωαννίδη

Ο ελληνικός αθλητισμός και το μπάσκετ, θρηνούν τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από μεγάλη “μάχη” που έδωσε τα τελευταία χρόνια με την άνοια. Ο εμβληματικός προπονητής του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας, άφησε την τελευταία πνοή του, στην οικία του, αφήνοντας παρακαταθήκη στο μπάσκετ, τις μεγάλες επιτυχίες του στην δημιουργία ομάδων και στην κατάκτηση τίτλων. Ήταν παντρεμένος με την Γιούλα και είχε μια

κόρη, την Θεοδώρα.

Ο «ξανθός” του ελληνικού μπάσκετ, κατέκτησε συνολικά 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα και παραμένει ο προπονητής με το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, με τον Άρη (8) και τον Ολυμπιακό (4), καθώς και 6 Κύπελλα (4 με τον Άρη και ένα με τον Ολυμπιακό). Και στις δυο ομάδες είχε δυο θητείες.

Καθοδήγησε τον Άρη σε τρία ευρωπαϊκά φάιναλ φορ (1988, 1989, 1990), τον Ολυμπιακό σε δυο (1994, 1995) και την ΑΕΚ σε ένα (1998).

Είχε εκλεγεί βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία το 2004 και είχε έδρα μέχρι το 2015, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού για 2 χρόνια. Mε δικές του ενέργειες, ως υφυπουργός Αθλητισμού, είχε μετανομάσει τον αγωνιστικό χώρο του Παλε ντε Σπόρ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, σε «Nick Galis Hall».

Είχε γεννηθεί στην Γευγευλή και σπούδασε γεωπονία, ενώ εργαζόταν παράλληλα με την προπονητική στην πρώην Αγροτική τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα