Άντεξε ένα ημίχρονο η Βαλένθια στη Μόσχα (video)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύτηκε μόνο για δύο περιόδους κόντρα στη Βαλένθια, την οποία νίκησε με 94-67, φτάνοντας στις 5 νίκες στη φετινή Euroelague.

Οι Ισπανοί μπήκαν με το πλάνο να βρουν πόντους από τον Πλάις, που δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα, να πιέσουν στην άμυνα για να βγάλουν αιφνιδιασμούς, κάτι που συνέβη, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +11 6-17, λίγο μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η είσοδος του Ντε Κολό, τα κλεψίματα του Σέρχι που κατέληγαν σε ρωσικό transition και τα αρκετά φάουλ που σφυρίχτηκαν υπέρ
των γηπεδούχων, έφεραν την ΤΣΣΚΑ στο προβάδισμα, 20-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Βιντορέτα είδε τον Πλάις να πετυχαίνει 6 πόντους στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως οι παίκτες του Ιτούδη έβρισκαν πλέον πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, είτε με drive του Ντε Κολό είτε με δημιουργίες του Σέρχι. Ο Γκριν δεν είχε το εύκολο καλάθι, όμως η Βαλένθια έμενε κοντά στο σκορ χάρη στους πόντους του Ντούμπλιεβιτς, με την ΤΣΣΚΑ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά 5 πόντων, 43-38.

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική, καθώς οι Μοσχοβίτες μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς, κάτι που κατάφεραν με περίσσευμα ενέργειας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πέτυχαν 30 πόντους, δέχθηκαν 16, με τον Ντε Κολό να συνεχίζει στον ίδιο ακατάπαυστο ρυθμό και τον Χίγκινς να παίρνει τη σκυτάλη από το Γάλλο. Με κάρφωμα του Χάινς στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά υπερέβη τους 20 πόντους και η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστική με τον Ιτούδη να "αποσύρει" στον πάγκο τον Ντε Κολό.

Στα θετικά η επιστροφή του μέχρι πρότινος τραυματία Μιχαΐλ Κουλάγκιν, που έδειξε πως θα προσφέρει λύσεις σε μια μεγάλη και απαιτητική σεζόν.

Ο Ντε Κολό είχε 23 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, αστοχώντας μόνο σε δύο δίποντα, ο Χίγκινς προσέθεσε 16, ο Σέρχι είχε 8 πόντους, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα, ο Χάντερ "άγγιξε" το double double με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα ο Πλάις είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, από 11 πόντους Ντούμπλιεβιτς και Σαν Εμετέριο, ο Γκριν είχε 8 πόντους με 3/11 εντός παιδιάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα