Αγγλία: Aυτός είναι ο πιο υποτιμημένος μέσος του πρωταθλήματος! (video)

Πρόκειται για τον Αμπντουλάι Ντουκουρέ, τον 30χρονο διεθνή με το Μάλι, ο οποίος από το 2020 αγωνίζεται στην Έβερτον.

Ο Αφρικανός μέσος, αποτελούσε πάντα μία αξιόπιστη λύση για τα «ζαχαρωτά», αποσπώντας κολακευτικά λόγια μεταξύ άλλων, από τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δούλεψε μαζί του στο «Γκούντισον Παρκ» και είχε δηλώσει:

«Μπορεί να παίξει οπουδήποτε στο γήπεδο, από δεκάρι μέχρι μπροστά από την άμυνα. Η αμυντική δουλειά είναι πολύ καλή, μαθαίνει πολύ γρήγορα την τακτική και μεταφέρει άμεσα την μπάλα στις μεταβάσεις.

Είναι ένας φανταστικός box-to-box παίκτης».

Όπως όμως συμβαίνει με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του, η αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή, δεν τους καθιστά και τα πιο «εμπορικά» ονόματα, με αποτέλεσμα η προσφορά τους πολλές φορές να υποτιμάται.

Ωστόσο, ο Ντουκουρέ έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και ειδικά μετά την έλευση του Σον Ντάις στο «Γκούντισον Παρκ» τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει κάνει το βήμα παραπάνω. Ειδικά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Σε μία ομάδα που δε φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές, ο Ντουκουρέ έχει κάνει τη διαφορά, ιδιαιτέρως στη φετινή σεζόν.

Πέρσι, πρόλαβε να σκοράρει πέντε φορές υπό τον Ντάις, με τελευταίο γκολ αυτό που της εξασφάλισε την οριστική παραμονή στην Premier League, την τελευταία αγωνιστική στη νίκη επί της Μπόρνμουθ.

Φέτος, ο Ντουκουρέ παρουσιάζεται ακόμα καλύτερος σε αυτό τον τομέα και είναι ο πρώτος σκόρερ των «ζαχαρωτών» με 6 γκολ, σε ισάριθμα διαφορετικά παιχνίδια, με την ομάδα του να μη χάνει σε κανένα από αυτά και να κερδίζει τα πέντε!

Ξεκίνησε με γκολ την 4η Αγωνιστική, στο 2-2 εκτός με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, συνέχισε δύο αγωνιστικές αργότερα στο 3-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ, ενώ πέτυχε άλλο ένα γκολ την 8η Αγωνιστική, εντός έδρας, σε νίκη 3-0 επί της Μπόρνμουθ.

Ακολούθησε το γκολ στη 12η Αγωνιστική στο 3-2 στην έδρα της Κρ. Πάλας, ενώ ο 30χρονος πέτυχε δύο γκολ την προηγούμενη εβδομάδα, στις συνεχόμενες νίκες με Νιούκαστλ και Τσέλσι!

Έτσι, από την ημέρα που ανέλαβε ο Ντάις, ο Ντουκουρέ έφτασε τα 11 τέρματα. Κανένας μέσος της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει βάλει τόσα το ίδιο διάστημα χωρίς να εκτελεί πέναλτι!

11 – Since Sean Dyche’s first game as Everton manager in February, Abdoulaye Doucouré has more non-penalty goals in the Premier League than any other midfielder (11). Inspired. pic.twitter.com/UNSgXZa1sI

— OptaJoe (@OptaJoe) December 10, 2023

Με την Έβερτον να κινδυνεύει λόγω της αφαίρεσης 10 πόντων για οικονομικές ατασθαλίες, τα γκολ του Ντουκουρέ είναι εξαιρετικά πολύτιμα.

Ο Αφρικανός, θέλει άλλο ένα για να ισοφαρίσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του από πλευράς σκοραρίσματος, καθώς το 2017-18 είχε πετύχει 7 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουότφορντ.

Δείτε μερικά από τα γκολ του Ντουκουρέ τους τελευταίους μήνες στην Πρέμιερ Λιγκ, στο video του Novasports.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα