Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης



Τα πλάνα των Ντόστανιτς και Χιμένεθ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπόγιοβιτς στα δοκάρια. Ο Μασούρας έπαιξε δεξιά, ο Γουάλας αριστερά και οι Γκόλιας – Ζίζιτς στο κέντρο της άμυνας. Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς πήραν θέση στο χώρο του κέντρου με τους Ντέλετις, Νασλίδη και Αγκάνοβιτς πίσω από τον Κριζμάν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του έβαλε τον Μπάρκα στην εστία και τους Μπακάκη, Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Χουλτ στην άμυνα. Μοράν και Αϊντάρεβιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Κλωναρίδη, Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο να αποτελούν την τριάδα πίσω
από τον Μασούντ. Ίδιο σύστημα και για τον Ισπανό τεχνικό του Δικεφάλου.

Ελάχιστες φάσεις σε γήπεδο ...χωράφι

Κακό θέαμα από τις δύο ομάδες στο α' ημίχρονο, με την ΑΕΚ να απειλεί δύο φορές τον Μπόγιοβιτς. Η πρώτη στο 2ο λεπτό με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η δεύτερη φάση των “κιτρινόμαυρων” έγινε λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σούταρε δυνατά, από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός εστίας.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με μακρινά σουτ να νικήσουν τον Βασίλη Μπάρκα. Ο Φατιόν σούταρε στο 12' αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς στο 24ο λεπτό. Τελευταία υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους ήταν στο 40ο λεπτό, όταν και πάλι ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε με τη μπάλα να περνά άουτ.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε αντίθεση με το α' ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυναμικά στο β' σαρανταπεντάλεπτο, με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα στο σκορ, στο 50ο λεπτό. Η φάση πάντως ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού στην αρχή της ο Μοράν χτύπησε τον Αγκάνοβιτς στην μεσαία γραμμή, με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να μην υποδεικνύει την παράβαση. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρύθηκαν, με τη μπάλα να φτάνει στον Μασούντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Μπόγιοβιτς και άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως διήρκησε για λίγα λεπτά, αφού στο 56ο λεπτό ο Ναζλίδης κέρδισε πέναλτι από τον Λαμπρόπουλο για μαρκάρισμα του τελευταίου μέσα στην περιοχή. Ο ίδιος ο Ναζλίδης το εκτέλεσε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν από το γκολ της ισοφάρισης και έξι λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι με τον Ναζλίδη. Ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα, ο οποίος στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ ...ισοφάρισε τα δοκάρια στο 75ο λεπτό. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε εξαιρετικά, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Μπόγιοβιτς. Στη συνέχεια της φάσης ο Μασούντ δεν μπόρεσε με το στήθος να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Λίγο νωρίτερα από το δοκάρι ο Μπακασέτας σούταρε δυνατά με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 85ο λεπτό ο Μασούντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, μετά από εξαιρετικό κοντρόλ και ασίστ του Χριστοδουλόπουλου.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης “κιτρίνισε” τους: Λαμπρόπουλο, Φατιόν, Βράνιες, Ναζλίδης, Μιλοσάβλιεβιτς και Χριστοδουλόπουλο.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόγιοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετις, Ναζλίδης (86' Χούμπτσεφ), Αγκάνοβιτς (81' Λεοζίνιο), Κριζμάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης,Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (80' Γκάλο), Μοράν,Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Μασούντ,Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης.

Η εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ από το match center του novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα