Αναγκαίο «κακό»

Κανείς δεν περίμενε στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου στη φάση των ομίλων έναν αγώνα ΠΑΟΚΑρης και το πλέον πιθανό είναι κανείς εκ των δυο ομάδων να μην το ήθελε κιόλας. Ο λόγος είναι πολύ απλός, καθώς είναι μια αναμέτρηση απρόσμενη για τον προγραμματισμό που έχουν κάνει βάσει του πρωταθλήματος. Για τον μεν «Δικέφαλο» ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας ήρθε και προστέθηκε σε μια σειρά άκρως δύσκολων κι απαιτητικών, όπως αυτοί που προηγήθηκαν με Τσέλσι και ΑΕΚ
αλλά κι αυτοί που ακολουθούν με Ολυμπιακό και Μπάτε Μπορίσοφ, αμφότεροι εκτός έδρας. Για την ομάδα του Πάκο Ερέρα επειδή τα πλέον σημαντικά κομμάτια του αγωνιστικού της μωσαϊκού προστέθηκαν σχετικά αργά κι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Αλλωστε άπαντες είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της διεξαγωγής του πρώτου – έπειτα από χρόνια – αναμεταξύ τους αγώνα στην 7ηαγωνιστική του πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο .... «ξενοδόχος» (σ.σ. η κληρωτίδα) είχε διαφορετική άποχη κι όποιος βιάστηκε να υπολογίσει δίχως αυτόν βρέθηκε προ εκπλήξεως. Δε χωρά η παραμικρή αμφιβολία πως είναι μια αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες λόγω της έντονης αντιπαλότητας που διέπει τις δυο ομάδες, κάτι που σημαίνει πως ανεξαρτήτως προσώπων σε πρώτη γραμμή θα βρεθούν στοιχεία όπως η δύναμη, το πάθος κι η υπέρμετρη προσπάθεια για την εξασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος, παρά το γεγονός πως επί της ουσίας δεν κρίνει τίποτα, έχοντας και το περιθώριο των υπολοίπων αγώνων στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι πήραν σημαντική δόση αυτοπεποίθησης μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ που τους έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ηταν ένα σημαντικό αγωνιστικό «στοίχημα» εν όψει της συνέχειας σε όλα τα επίπεδα. Τα κατάφεραν και πλέον σαφώς πιο απελευθερωμένοι συνεχίζουν αντιμετωπίζοντας με ισχυρότερη νοοτροπία αυτά που τους περιμένουν. Μ’ ένα σχήμα που θ’ αποτελείται από μείγμα προσώπων απ’ αυτά που λογίζονται ως κραταιά αλλά κι από αυτά που δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες ως τώρα, με όλους όσοι ανήκουν στο δεύτερο γκρουπ να δίνεται η ευκαιρία να δείξουν και ν’ αποδείξουν πως αξίζουν μιας καλύτερης τύχης από αυτήν που είχαν ως τώρα, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και θα χρειαστούν όλοι.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσουν εξ αρχής να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να θέσουν αυτοί τους όρους του παιχνιδιού. Στην προκειμένη περίπτωση οι αντίπαλοί τους έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν πολύ καλά πως να κλείνουν τους διαδρόμους, να διατηρούν τη συνοχή τους ανασταλτικά και σταδιακά, με καλή κυκλοφορία να ψάξουν το δρόμο προς τ’ αντίπαλα δίχτυα. Το γεγονός πως έχουν δεχτεί ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες Πρωταθλήματος πιστοποιεί τα παραπάνω, ενώ επιθετικά έχουν πετύχει επτά γκολ αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τη Λαμία εκτός, την ΑΕΛ και τον Λεβαδειακό εντός. Αυτό που δεν είχαν ως τώρα οι ποδοσφαιριστές του κ. Ερέρα ήταν ένα «δυνατό» τεστ, ένα ματς υψηλότατων αγωνιστικών απαιτήσεων, όπως είχε ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, την Τσέλσι ή αυτά που προηγήθηκαν στα προκριματικά της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρχει μια πιο «ξεκάθαρη» εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας. Κι επί προσθέτως προέρχονται από την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς το Σάββατο ηττήθηκαν στα Γιάννινα.

Ολα αυτά μαζί και το κάθε ξεχωριστά παίζουν το ρόλο τους. Ειδικά σε τέτοια ματς, όπου κι η παραμικρή λεπτομέρεια φαντάζει ως ικανή να κάνει τη διαφορά. Κι όσο και να μην το ομολογούν αμφότεροι, στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα υπάρχει ο αγώνας του πρωταθλήματος, αφού ο μεν ΠΑΟΚ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής, ο δε Αρης την ίδια μέρα αλλά λίγο νωρίτερα θα υποδεχτεί τον σκληροτράχηλο Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του. Εύκολα γίνεται κατανοητό πως δεν είναι ένας αγώνας «δίχως αύριο» και μένει να φανεί αν και κατά πόσο θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Περισσότερο ως ... αναγκαίο κακό το βλέπουν κι οι δυο. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη
Keywords
Τυχαία Θέματα