Αμαυρώθηκε από επεισόδια η 16η αγωνιστική στο πόλο

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης και του Εθνικού, στιγμάτισαν την 16η αγωνιστική της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών.

Ενας φίλαθλος του Εθνικού τραυματίστηκε, όταν μετά από διαπληκτισμό στις εξέδρες έπεσε με το κεφάλι στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας. Στον τραυματία παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Νωρίτερα υπήρξε ένταση με φίλους του Εθνικού που βρίσκονταν πάνω από
τον πάγκο των γηπεδούχων και δημιούργησαν επεισόδιο με τον προπονητή του Απόλλωνα, Γιάννη Κατρουζανάκη. Το ματς διακόπηκε και οι πάγκοι μεταφέρθηκαν από την απέναντι πλευρά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ενταση όμως υπήρξε και μέσα στο νερό, με την ομάδα του Πειραιά να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Εξαιτίας των διαμαρτυριών, μάλιστα, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με πέντε γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Νικολά Μοσκόφ, ο Απόλλων επικράτησε 10-7, πέτυχε την πρώτη νίκη της στον β΄ γύρο και παραμένει στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ. Το ίδιο ισχύει για τον ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη 6-4 του Πανιωνίου και σημείωσε την πέμπτη διαδοχική νίκη του, αλλά και για τον Υδραϊκό, ο οποίος με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα διεθνή Καναδό Αρια Σολεϊμάνιπακ (4 γκολ) νίκησε στον Αλιμο 11-10 τη Γλυφάδα και την έριξε στην όγδοη θέση. Μάλιστα ο ΑΝΟΓ είχε προηγηθεί 6-2 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Υδραϊκός «γύρισε» το ματς και πήρε τη νίκη, με γκολ του Στελλάτου 1΄09΄΄ πριν τη λήξη. Η Βουλιαγμένη πέρασε άνετα από το Παλαιό Φάληρο με 14-6, ενώ στο κρητικό ντέρμπι τα Χανιά επικράτησαν στο Ηράκλειο του ουραγού ΟΦΗ με 14-8 και ελπίζουν για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-Χίος 24-5
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 6-4
Απόλλων Σμύρνης-Εθνικός 10-7
ΟΦΗ-Χανιά 8-14
Υδραϊκός-Γλυφάδα 11-10
Παλ. Φάληρο-Βουλιαγμένη 6-14

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 45 -15αγ.
2. Βουλιαγμένη 39
3. Χίος 27
4. Εθνικός 25
5. ΠΑΟΚ 22
. Απόλλων Σμύρνης 22
. Υδραϊκός 22
8. Γλυφάδα 21
. Παλαιό Φάληρο 21
10. Πανιώνιος 16
. Χανιά 16
12. ΟΦΗ 3 -15αγ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα