«Αυθεντικά τα έγγραφα» λέει το Spiegel !

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel ήταν αυτό που δημοσίευσε τον ισχυρισμό βιασμού που έγινε εναντίον του ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο και με νέες δηλώσεις των υπευθύνων του, αναφέρει ότι «δεν έχει λόγο» να αμφιβάλει για την αυθεντικότητα των βασικών εγγράφων που χρησιμοποιούνται στην ιστορία αυτή με τον Πορτογάλο σουπερ σταρ..
Ο 33χρονος παίκτης της Γιουβέντους, αρνείται ότι επιτέθηκε
στην Κάθριν Μαγιόργκα σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το 2009.
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον παίκτη, δήλωσαν την Τετάρτη ότι τα έγγραφα είχαν «κατασκευαστεί ολοκληρωτικά».

Ρονάλντο και Μαγιόργκα

Αλλά οι άνθρωποι του Spiegel έχουν εντελώς διαφορετική άποψη:
«Έχουμε εκατοντάδες έγγραφα από διαφορετικές πηγές, που τεκμηριώνουν την αναφορά μας. Έχουμε μελετήσει πολύ τις αναφορές μας. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι αυθεντικά».

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Πίτερ Κρίστιανσεν ανέφερε ότι τα έγγραφα ήταν «καθαρές εφευρέσεις» και αποτέλεσμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο του 2015, κατά τις οποίες «ηλεκτρονικά δεδομένα κτυπήθηκαν» από «δεκάδες οργανισμούς, (συμπεριλαμβανομένων δικηγορικών γραφείων) σε διάφορα μέρη της Ευρώπης».

Στη συνέχεια το περιοδικό επιτίθεται στην τακτική που ακολουθούν ο Ρονάλντο και ο δικηγόρος του:\
«Η δήλωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του Ρονάλντο, Πίτερ Κρίστιανσεν, παρουσιάζει τη συνήθη πρακτική που ο κ. Ρονάλντο και οι δικηγόροι του επέλεξαν και στο παρελθόν όταν αγωνίστηκαν ανεπιτυχώς να επέμβουν στο ερευνητικό μας έργο».

Και συνεχίζει στην αναφορά του το γερμανικό περιοδικό:«Στο άρθρο μας, παραθέτουμε δύο εκδόσεις ενός εγγράφου με δηλώσεις του κ. Ρονάλντο. Είναι ένα ερωτηματολόγιο που προέρχεται από τους δικηγόρους του και περιγράφει την πορεία των πραγμάτων εκείνης της νύχτας, κατά την οποία έλαβε χώρα ο φερόμενος βιασμός. Στην πρώτη έκδοση αυτού του ερωτηματολογίου, ο Ρονάλντο αναφέρει ότι η Μαγιόργκα είπε «όχι» και «σταμάτα»και συμφωνεί με πολλές λεπτομέρειες της περιγραφής του περιστατικού της κ. Μαγιόργκα.
Και οι δύο δηλώνουν ότι της ζήτησε συγγνώμη αργότερα. Σε μια μεταγενέστερη έκδοση αυτού του ερωτηματολογίου, ο κ. Ρονάλντο αρνείται την κατηγορία του βιασμού και αρνείται να ζητήσει συγνώμη από την Μαγιόργκα».

Ο Κρίστιανσεν δήλωσε ότι η θέση του πελάτη του συνεχίζει να είναι ότι «αυτό που συνέβη το 2009 στο Λας Βέγκας ήταν απολύτως συναινετικό και από τις δύο πλευρές».
Μάλιστα η πλευρά του Ρονάλντο δεν αρνείται την σύναψη συμφωνίας με την Μαγιόργκα (σύμφωνα με πηγές 375.000 δολαρίων), αλλά αυτό δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ενοχή του ποδοσφαιριστή.

«Πριν δημοσιεύσουμε την ιστορία μας σχετικά με τις κατηγορίες για τον βιασμό, δώσαμε στον κ. Ρονάλντο και στους δικηγόρους του την ευκαιρία να απαντήσουν στους ισχυρισμούς αυτούς. Θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τα γεγονότα που τους παρουσιάσαμε, δεν το έκαναν και δεν ισχυρίστηκαν καθόλου ότι τα μέρη των πληροφοριών μας ήταν «καθαρές» εφευρέσεις. Ένας από τους δικηγόρους του απείλησε ότι θα μας απαγορεύσει τη δημοσίευση επειδή είπε ότι παραβιάσαμε τα προσωπικά δεδομένα του κ. Ρονάλντο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τίποτα σχετικά με αυτό το ζήτημα», ανέφερε το περιοδικό.
Τα επόμενα βήματα σε αυτή τη διαδικασία, θα τα καθορίσουν οι υπεύθυνες αρχές της Νεβάδα. Μέχρι στιγμής, ισχύει φυσικά το τεκμήριο αθωότητας για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Keywords
Τυχαία Θέματα